cari makan ?

LIST JALAN-JALAN CARI MAKAN SATU MALAYSIA !

  • perlis indera kayangan
    • nasi ganja rm2 kat kangar
    • laksa kuala sanglang, kangar
    • ikan pekasam goreng kat empangan timah tasoh, kangar
  • kedah darul aman
    • seafood best kat tg dawai, sg petani
    • bahulu panas2 lagi ok kat pekan rabu, alor setar
    • laksa kedah (belut ke ?), kuala kedah
    • apam lenggang, stesen bas lama alor setar
    • mee abu, jalan teluk wanjah, alor setar
    • mat cucur udang, alor setar
    • nasi lemak royale (nasi warna kuning dowh), alor setar
  • pulau pinang pulau mutiara
    • rojak, laksa penang ngan passemboq kat gurney drive
    • siput duri kat gurney drive
    • laksa best ngan cendol/abc kat teluk bahang (depan herbs garden)
    • seafood best kat batu maung
    • nasi kandar line clear, penang town
    • char kuetiaw kat gurney drive
    • cendol kat swatow lane, penang town
    • mee udang sg dua, penang
    • abc simpang empat, penang
    • laksa campur, stesen ktmb bukit mertajam
    • nasi ayam misai, teluk kumbar, penang
    • nasi dalca bawah jejantas, jelutong
    • kuetiaw longkang, kat area usm minden
    • laksa penang, warung pokok janggus, balik pulau
  • perak darul ridzwan
    • mee banjir udang, kuala sepetang
    • laksa & cendol kat medan chendol, kuala kangsar
    • nasi campur (sambal lebih) kat restoran saudiah, bazaar kuala kangsar
    • kundas ngan kuah rojak kat restoran saudiah, bazaar kuala kangsar
    • pau yutloy, kuala kangsar
    • kuetiaw doli, taiping
    • sup torray ngan air kelapa laut gelas besar kat restoran benteng, kuala kangsar
    • nasi ganja, sebelah masjid, ipoh
    • kuetiaw hollywood, ipoh
    • chendol special (owner dia pakai bow), teluk intan
    • pau yikmun, tg malim
    • seafood best kg lekir, manjung
    • tart telur & tart kelapa, kedai kek jaya, kuala kangsar
    • char kuetiaw taman wawasan, parit buntar
  • selangor darul ehsan/kuala lumpur
    • nasi ayam hainan kat taman melawati (ulu kelang)
    • lycheekang & abc kat sebelah kedai nasi ayam hainan, taman melawati (ulu kelang)
    • seafood best, bagan lalang
    • daging salai masak lemak, kg pandan
    • nasi lemak tangling, area nak ke tasik perdana
    • ikan bakar jalan bellamy, istana negara
    • nasi lemak cikgu, petaling jaya
    • nasi lemak ayam goreng kampung, wangsa melawati (tepi 7 eleven)
    • seafood best kat riverview, pasir penambang, kuala selangor
    • beriyani gam ngan air bandung soda kat ruz aladdin, ampang (sebelah flamingo)
    • ayam golek (bakar) nara tomyam, pantai dalam (dekat bukit angkasa)
    • satay kajang hj samuri, sebelah stadium kajang, kajang
    • western food, williams food court, petaling jaya
    • nasi lemak rindu, pantai dalam (sebelah ayam golek)
    • roti chanai garing, lotus restaurant, petaling jaya
    • roti chanai, raju restaurant, petaling jaya (entrance bkt gasing)
    • ikan bakar, food court tang ling, kuala lumpur
    • nasi campur lauk banyak giler dengan gulai kawah, food court sri gombak (sebelah stesen minyak), sri gombak
    • nasi campur ayam goreng kampung, food court, velodrum cheras, kuala lumpur
    • steamboat best, restoran terapung nelayan, taman tasik titiwangsa, kuala lumpur
    • char kue tiaw & chendol best siot kat little penang cafe, kuala lumpur
    • ayam goreng rangup kat kosyabu akla restaurant, mutiara damansara (near shophouses, not ikea)
    • nasi lemak antarabangsa, kampung baru, kuala lumpur
    • nasi padang kampung baru, kuala lumpur
    • nasi padang, wisma yakin (corner lot) kuala lumpur
    • linda onn asam pedas, pedas giler ah ! haha, ampang (near tesco)
    • ikan siakap steam lemon kat pha pha garden, taman melawati, ulu kelang
    • steak best (counter bayar dalam boat) chop n steak, kg baru, kuala lumpur
    • masakan thai, ayuthai, taman melawati (dekat ngan buynsell)
    • kari kepala ikan, sentul restaurant (siap tapau dalam bekas lagi!)
    • kari kepala ikan, kg attap (best !)
    • nasi padang, tokli nasi padang n such, sri gombak
    • nasi dagang, nasi dagang ulik mayang, melati utama
    • nasi campur, banyak giler lauk !, leha kelfood, melati utama
  • negeri sembilan darul khusus
    • paklang kopitiam kat port dickson
    • laksa & chendol pedas giler (depan sket from guoman), port dickson
    • cendol & rojak, depan pizza hut, port dickson
  • melaka bandaraya bersejarah
    • asam pedas, jln laksamana, melaka town
    • cucur udang, alor gajah
    • seafood best kat umbai
    • seafood best kat duyong
    • seafood best kat pengkalan balak
    • seafood best serkam
    • kedai makan sawit corner, masjid tanah
    • mee goreng basah, din corner, jasin
    • restoran nelayan, kuala sungai baru
  • johor darul takzim
    • mee rebus hj wahid, johor bahru
    • nasi ayam, kedai saga, johor bahru
    • seafood best kat mersing
    • belangkas masak kari kat kota tinggi
    • seafood best kat tg minyak, batu pahat
    • seafood best kat kedai makan rahmat, kg pasir, pasir gudang
    • kluang rail coffee, kluang ktmb station, kluang
    • asam pedas (depan odeon) batu pahat
    • asam pedas ali (tepi sg, depan hospital southern), batu pahat
    • nasi beriyani mat shah, batu pahat
    • kopi 434 kopitiam, muar
    • asam pedas, parit jawa, muar
    • mee bandung, stesen bas, muar
    • tauhu bakar, abc & laicheekang tepian tebrau
    • murtabak singapura, tepian tebrau
    • abc special, foodcourt sebelah bomba, johor bahru
    • nasi goreng cendawan & abc kat foodcourt, wisma persekutuan, johor bahru
    • nasi lemak & seafood best, kg senibong (dekat entrance permas jaya), johor bahru
    • roti dhobi, jalan duke, johor bahru
    • mee rebus best giler, stulang laut
    • murtabak singapore, tg agas, muar
    • asam pedas (periuk besar) tg mas, muar
    • pisang goreng, chendawan goreng, semua2 goreng sekali dengan bayam goreng pun ada ! kat kedai2 kat skudai (dekat utm), skudai
    • kedai makan warisan, makan atas pokok sambil bersila, jln petrie, johor bahru
    • mee rebus gearbox (sedut pakai straw), area jalan petrie/mahmoodiah, johor bahru
    • lontong goreng, ck corner, jalan omar (stesen bas lama), batu pahat
    • halim chendol, kat pasar besar, batu pahat
  • kelantan darul naim
    • white house kopitiam, kota bharu
    • nasi ulam cikgu (ulam heaven!), kota bharu
    • nasi kerabu yati, ayam percik yati, jalan long yunus, kota bharu
    • popia kat stadium, kota bharu
    • warung nasi campur gulai kawah, kak wok, belakang sm zainab, kota bharu
  • terengganu darul iman
    • haipeng kopitiam kat kemaman
    • satar & keropok lekor kat kemaman
    • keropok lekor, losong
    • ikan goreng tepung, tepi airport, kuala terengganu
  • pahang darul makmur
    • kemaman kopitiam, kuantan
    • seafood best kat tg lumpur, kuantan
    • abc best kat cherating
    • dadih kelapa kat cherating (pantai mana ntah)
    • minum teh kat cameron valley, boh plantation, cameron highlands
    • pekena charcoal steamboat (dalam kesejukan) kat cameron highlands
    • ikan patin masak tempoyak, kedai sebelah kedai mesin jahit (dekat ngan masjid), temerloh
    • nasi lemak karak, pekan karak (depan stesen minyak esso), karak
  • sarawak bumi kenyalang
    • teh c peng kat kuching
    • mee kolok (halal punya ok) kat kuching
    • ikan terubuk masin/bakar kat kuching (pasar satok)
  • sabah negeri di bawah bayu
    • seafood best kat kota kinabalu

hah !

tuh baru senarai yang ada dalam kepala aku kan.

ada tempat2 yang aku dah pergi

dan ada tempat2 yang aku belum pergi lagi……… haha !

belum yang betul2 semua sekali…. amacam !

101 thoughts on “cari makan ?

  1. ada lg tempat makanan best kat penang…nasi ikan bawal goreng panas2 kat blakang kilang di Juru, Seb. Perai (masuk dkt lorong food court sebelah shell)

    KNizam Reply:

    inabu : wahhh tengkiu2. nanti kalau singgah sana mesti pergi tuh. hehe :)

  2. Nasi lemak paling best kat kuantan, kat Restoran Zaman dekat kem batu 10.. memang best giler. klu g awal pagi konpem x dpt tempat duduk.. punye ler ramai orang.. try ler g…

    KNizam Reply:

    nadieya : wokay akan dicuba nanti. tq ya :)

  3. kat penang kena tambah lagi…
    Ikan Bakar Telok Tempoyak, Penang.
    Mee Udang Telok Kumbar, Penang.
    Mee Udang Skot, Telok Air Tawar, Butterworth.
    Bawal Goreng Juru, Perai. (bwh pokok klapa sawit & kilang Molex)
    Mee Udang Juru, Perai.
    Rojak Buah – cicah ( Pantai Road – Butterworth)
    bnyk lagi…nti aku update

    KNizam Reply:

    antumakan : perghhhhh banyak giler. terliur aku dah ni. hehe :)

    SYAZANA Reply:

    saudara KNizam, I nk tmbh lagi makanan yang best kat Penang:-

    1. Burger kat dpn PASTI Kg Sekolah, Juru..best gilerr..I bkn penggemar burger, tp burger yg jual kt sini I blh abih mkn 1 Oblong Brger.

    2. Ikan terubok bakar dgn sambal nyior, sup daging berherba, ulam-ulam, sambal belacan & air asam di kedai berdekatan dgn Masjid Batu, Kg Pertama, Ptg Pauh, Bkt Mertajam. Cubalah anda pasti berpeluh penuh kepuasan menikmati mknan di sini.

    KNizam Reply:

    syazana : wahhhh tengkiu. wajib singgah tu kan. hehe :)

  4. kat melaka ada satu lagi; WARUNG ABANG PIEE ASAM PEDAS POWER berhadapan perigi puteri hang li poh bkt china,melaka.
    Waktu berniaga: 7ptg hingga 5pagi, 7hari seminggu
    Masak panas2; Ikan segar2; jenahak,pari,siakap,kembung dll…kupang / kerang BERAPI. Sentiasa POWERRRRRRRRRRRRRR@

    SLOGAN: ORDER / MASAK / MAKAN………POWERRRRRRRRRRRRR@
    no h/p: 012-9021847 datang lerrrrrrrrrrrrrr

    KNizam Reply:

    abgpiee : perghhhhhhh sedap tuh hehe :)

  5. a. Mee Rebus Ramli kat Tasek Cement Ipoh memang power.

    b. Nasi Lemak Medan Selera TPCA Kg Baru. Nak beli kena berbaris panjang

    c. Rojak biasa/sotong (warong pakai lori pick-up) kat depan Petronas Bangsar. Dia punya kuah cukup power.

    d. Warung Ayam Kampung Goreng kat Medan Selera TPCA Kg Baru. Dah cuba baru tau.

    KNizam Reply:

    che mahadi : hehe thanks. banyak senarai nak kena pergi tuh kan. hehe :)

    jAi Reply:

    bro kena stanby baju baru la pasni..kah3

    KNizam Reply:

    jai : hehe ye ke :)

    Zeyni Zainal Reply:

    Satu lagi port best kat ipoh.

    Hollywood hawker stall kat Caning Garden..

    Mee kari yang sangat terbaik!!!

  6. guer mmg respect ayam kampung kt medan selera hospital….satu hri jer 300 ekor bleh abiz…try plak ayam kg pnas ktkedai syer…raser dan bg pandangan…mggu lepas syer tgk warung kiter pasal restoran garuda…sudah mncubakan msakan padang di garuda…harap kalo singgah kg baru bleh try ayam kg panas di kedai syer cik nizam…

    KNizam Reply:

    eri : perghhhh kat HKL ke eh ? mcm sedap je tuh hehe :)

  7. kedai mkn pe lg yg best kt kota bharu..nk yg hrga berpatutan dan sedap2..ad sape2 tau x..

    KNizam Reply:

    nirshahsina : google je. banyak giler kedai makan kat sana. nasi ulam ngan nasi kerabu paling best. hehe :)

  8. leh tak nak cadangkan.. mane2 tempat yang dah pernah sampai tu, dah gi makan kat situ, letakkan link sekali, so leh terus review tempat tu.. kalau sekadar bagi nama tempat, payah gak kadang nak mencarik tu.. sekadar cadangan jer hehe.. tq

    KNizam Reply:

    upin : hehe akan dipertimbangkan. hehe kadang2 tempat makan tuh takde blog pun. hehe :)

  9. dgr2 doli kwayteow taiping dah ada bukak cawangan di tmn tun dr ismail.. but kat mana lokasi sebenarnyer ya..???

    sapa tau…??? boleh email kan kat aku di shaminor79@gmail.com

    KNizam Reply:

    opie : yep baru je bukak last weekend rasanya. kena cuba tuh. hehe ;)

  10. thanx bro, tapi actually ape saya maksudkan, mana2 tempat tu yang pernah ada post dia kat blog tuan, link tu pun leh, atleast leh baca detail review dan maybe ada alamat ke atau pic yang tuan sendiri amik :) that would be much helpful gak tu..

    KNizam Reply:

    upin : hehe nanti akan saya usahakan. akan dicuba amik gambar kedai plak. hehe :)

  11. Wuiyyoo ni brape taun punye koleksi tempat mkn ni.. Sume negeri ade…

    KNizam Reply:

    wfxyz : hehe neh turun temurun ni tau. hehe :)

  12. Ada list kedai2 makan paling tak best / tak sedap?
    Untuk elakkan pembaca2 dari tertipu.bukan apa kadang2 kedai2 ni make-up ja..

    KNizam Reply:

    max : ada jugak tapi biasanya sedap2 belaka. hehe :)

  13. dasatlah bro info satu malaya nih…sgt berguna…ghaye nih nak melancong ke utara..tq ..tapi kna survey lgi nih complete add..kang bisig jerr cik abg sowang tuh

    KNizam Reply:

    umiida : hehe ni compilation satu malaya. hehe :)

  14. Salam..hm kalau kat ipoh tu mmg banyak gak tmpat makan yg ok..tapi tak ketinggalan gak kat kawasan bota…istimewa dgn Sate Bota secucuk hanya 3 kupang ( 30 sen ) tapi mmg puas hati rasa perapan dan kuahnya..pergh masyukk…bukak tang khamis sampai ahad je…dari jauh asap dah blih nampak dah…trylah..tak rugi punya…
    MOH LA KITE ( baca dgn Loghat Perak )….he he Adios

    KNizam Reply:

    kerull : hehe wahhhh banyak gak ek spot makan2 kat sana. cam best adjer. hehe :)

    wan Reply:

    adoi, kedai kat bota tu setau teman da x de. ke dia da pindah ya?dulu tepi jalan simpang empat kan?

    KNizam Reply:

    wan : la takde ke eh. hehe :)

  15. nak tambah.nasi kandar kat titi sebelum pekan rabu,alor star.nasi ayam gerai no.15,stadium darulaman.char kue tieu tepi public bank changlun.mee udang pantai murni yan.nasi kandar naina bwh pokok kat masjid bedong.nasi gulai itik kat jalan guar ke yan.mee ali bab,pekan lama kulim.laksa kat stesen bas kulim(sebelah cendol).roti canai gulai kawah,lepas CIQ danok,thailand.

    KNizam Reply:

    aziz : wahhhh dah terliur la saya mendengarnya hehe :)

  16. tumpang tanye…kat taiping mane tempat best2? da puas surf2 tapi tak jupe…asek non halal jek…

    KNizam Reply:

    cikwan : chendol bismillah taiping best gak. actually berlambak kedai. hehe :)

  17. kopitiam dekat dgn pejabat pos dan bengkel polis.atas nya rumah tumpangan.mak cik tumpang niaga nasi kat situ.boleh cuba roti bakar telur separuh masak atas.

    KNizam Reply:

    aziz : balai polis jasin ke tu eh ?

  18. ada lagi yg best…kat bus stand bentayan muar johor(ada x termasuk dlm senarai)..xpernah miss singgah kalo balik BP dari shah alam..paling best Yong Tou foo(mmg klass)..yg lain-lain pun best..konsep terbuka..blh order aper,dpt makanan trs bayo.mmg sempoi..yg lain2 pun original muar resepi..operasi dari pkl 6pm bwk kemalam…jom try

    KNizam Reply:

    ajeen : wahhhh batu pahat mmg heaven for food la kalo mcm ni ek. hehe :)

  19. helo. ada tak alamat & no phone untuk restoran terapung di shah alam?
    asap!

    do add meat ym: mucuk_kishy

    tq.

    KNizam Reply:

    fafa : alamak saya takde la. hehe :)

    ude Reply:

    baru juga tengah cari ni ha nombornya 03-55198388

  20. takde alamat complete sket ke? mcm teka-teki. jenuh nak carik tempat2 tuh..

    KNizam Reply:

    silla : cuba check kat google mesti ada punya tuh kan. hehe :)

  21. kedai makan sawit corner, masjid tanah..

    tempat menarik lain drp yg lain (dlm ladang kelapa sawit).. memang sedap.. macam2 menu ada.. harga standard biasa2 je, xde la mahal mane pon.. memang puas hati dgn duit yg d blanjakan.. saya bukanye pemilik kedai.. cume slh sorg pelanggan yg pernah singgah makn.. n myb buln jun ni saya akan return blk.. kalo g mlm lg best dgn lampu warna-warni.. memang meriah.. kt bwh ni ade la sket cara2 nk ke sana tp ni bukan blog saya k.. cume terjumpe blog org lain yg pernah singgah.. selamat mencuba..

    http://hanie-izali.blogspot.com/2010/01/eating-at-melaka-sawit-corner.html

    sesaper yg ade maklumat psl tmpt2 lain tu kongsi2 kn la sesame kite.. salam..
    -peace no war-

    KNizam Reply:

    bard : taks empat lagi la nak pekena. tunggu la saya balik msia nanti ok hehe :)

  22. Ikan Bakar Bangi yang mempunyai citarasa enak dengan sos melimpah akan memulakan operasinya pada 2/8/2010. Citarasa Ikan Bakar Sebenar dan satu-satunya dilembah klang. Lawati http://ikanbakarbangi.blogspot.com untu maklumat lanjut. Mari serbu Ikan Bakar Bangi…… Sehingga menjilat jari

    KNizam Reply:

    ikan bakar : perghhhh sedap tuh kan hehe :)

  23. makanan yang mak akow masak sedap gilew!!!!!!kalo korang nk merase nasi ayam power datang laerrr dkt…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..RUMAH AKOW………………………………………………
    hehehe jgn marah ehh

  24. aku selalu makan laksa pak ngah kuala kangsar kat mamat bawak motor roda 3 kat tangga turun lrt wangsa maju nak ke jusco..rm 3.00 je satu mangkuk tapi dia tukar nama laksa pak ngah pastu dia pakai nama LAKSA BERAS..tp time aku biasa jumpa dia berniaga malam..jam 10 mlm je dia balik..

  25. try makan nasi ayam penyet kat Pasar borong Pandan,kedai yang paling hujung sekali.Lepas tu ABC kat Restoran Singgah Selalu yang berhadapan dengan Danga Street Mall yang kaya dengan aiskrim.Cuba makan di Warung Pokok Ceri makanan kelantan terletak bersebelahan dengan TM office.Boleh juga cuba makan baby squid goreng,kailan masak cendawan sos tiram,udang masak bawang putih dan lala masak bawang putih di Lido Restoran bersebelahan dengan M suite Hotel.Sesiapa yang suka masakan cina,cuba udang masak bersos kacang di Ji Seng Restoran di simpang sebelah kanan selepas Jusco Tebrau City di sebelah kiri.

  26. Tolong comment skit…makan mana lg yg best selain senarai kat atas d Kota Bharu, Kelantan…this week nak g sempena raya Cina nie…Thanks

  27. Sila Cuba “MEE REBUS KAJANG”,
    Bukan nak sembang-bumbang,
    sekali kena nak berulang-ulang,
    tak caya mari datang….

    Lokasi: lot 457, jalan sg. kantan,
    43 000 kajang,
    selangor.

    for information: dari Masjid Jame’ Kajang.
    diantara kedai makan MALEE dan kedai runcit
    MAMAK. Dekat kedai CAR WASH.

  28. kedai makan yang berhampiran dengan Avillion hotel ada tak boleh bubungai saya

  29. Kalo nak pekena nasi ganja ipoh mali…cari kat bas stand lama tanjung rambutan..dekat ngan balai polis kg rapat….perghhhhhhhh…gua dah pekena mcm2 nasi kandar penang tak bole sama ngan ni bebbb…POWERRRRR…sampai gua pekena 4 bungkus takeway seorang sehari..hehehehe..

    lynn salleh Reply:

    kat balai depan ke sebelah..yg dkt jual cendol tu ke…

    ManYau Reply:

    kat simpang empat traffic light …..bersebelahan balai polis ada bangunan lama ..ada nampak mamak jual nasi dlm. restoran cina jual air…

    KNizam Reply:

    manyau : wahhhhh cool hehe :)

    KNizam Reply:

    lynn : haah hehe :)

    KNizam Reply:

    manyau : wahhhh terima kasih di atas maklumat ya. tengkiu :)

  30. Kat Melaka area klebang dgn Tanjung Putri tepi laut, Restoran Iman’s Seafood…… Asam pedas….. best gilller…. sampai jilat mangkuk.. wo….. cuba… try…test…tengok….

    KNizam Reply:

    mie : wahhhh best tu sampai jilat mangkuk hehe :)

  31. hahahaha..kopi kluang???ade baaaaaa kan?

    KNizam Reply:

    wan : kecoh kejap hari tuh kan hehe :)

  32. Kena try nasi ayam Rosli Yaakob kat ropewalk Penang.Memang best

    KNizam Reply:

    faizal : first time dengar pasal ropewalk ni. kena cuba ni hehe :)

  33. Sapa tau kat sungai petani kedah ada tempat yg sempoi dan sedap?

    KNizam Reply:

    man : kena google tuh hehe :)

  34. byk info tmpt mkn kat sini…best. ada tmpt yg saya dah pnh pegi..
    pnh try x ikan bakar kat pasar keramat? (terbaekkk… kena lak ngan sup kaki ayam panas2 n ulam2… tp jgn salah kedai lak sbb ada 2,3 kedai ikan bakar kat situ…

    KNizam Reply:

    idah : x pernah sampai lagi ke kedai ikan bakar keramat tuh. sedap eh. hehe :)

  35. kalo singgah alor star….nasi kandar + nan tandoori + tosai p la RESTOREN NASMIR kat SIMPANG KUALA KEDAH….DEKAT TABUNG HAJI+MAYBANK DLL….. setakat ne situ la yg saya bule rekmen …. di Alor Star ne….

    KNizam Reply:

    cikgu : wahhhh restoran nasmeer eh. wokay akan cari bila saya balik malaysia nanti hehe :)

  36. rasanya laksa campur kt stesn ktmb bukit mertajm tu dh xde..lama dh..waktu aku sek dulu ada le..dh dkt 20 thn..

    KNizam Reply:

    pak din : la dah takde plak eh. hehe :)

  37. kalu balik dari KL bule singgah di R&R di perak (Yg ada eskalator….satu-satunye R&R ade eskalator)….. saya singgah makan patin masak asam tempoyak…..wawwww bestnye….. kalu saya lalu lg pasti akan pekena……

    KNizam Reply:

    cikgu : perghhhhh patin masak tempoyak memang terbaek lah! hehe :)

  38. baru2 ni pekena nasik vanggey…asalnya dari ipoh tp diperkenalkan di pesta pulau pinang..best gak..

    KNizam Reply:

    pak din : now nasik vanggey ni kat shah alam pun dah ada kan hehe :)

  39. kedai makan recommended for you

    1. nasi ayam penyek pahlawan bandar hilir melaka
    2. mee sizzling jusco ipoh, perak
    3. mee udang jeti batu kawan,seberang perai selatan
    4.mee udang tanjung dawai, merbok,kedah
    5. kari korner permatang keling, nibong tebal
    6. nasi campur medan selera jawi seberang perai selatan(gerai paling kanan)
    7. ikan bakar medan selera bentong, pahang
    8. nasi kandar pelita, auto city, juru
    9. mee kuah ketam, jln kulim,bukit mertajam (ada 2 lokasi)
    10. warung kot’s sg bakap, seberang perai selatan

    memandangkan saya ni org penang,byk lokasi yg sy suggest kt area penang..yg lain tu mmg ada sy sampai..kwn2 mesti cuba klu smp ke lokasi tu..dijamin x mengecewakan…insyaallah…

    KNizam Reply:

    pak din : perghhhhh thanks for the list hehe :)

  40. nak recommend lagi..

    1. ani ikan bakar petai…di bangi, sebelah balai bomba kat sony.
    2. mr kebab (masakan arab..grilled chicken mendy) presint 15 putrajaya.
    3. restoren d’ limau nipis, shoplots dpn pkns bangi..(makan tghari + air spesel kaler hijau)
    4. restoren asampedas..bangi..dekat ngan d’limau nipis je. Ikan2 dari kuala selangor…

    KNizam Reply:

    cikgu : terima kasih dengan list ya cikgu hehe :)

  41. waah..byknye tmpat mkn best..yg mmg da pnah pg pon ad…
    em kt mane restoran yg ad jual belangkas yg sodap ea…??

    KNizam Reply:

    ateh : belangkas kat kota tinggi rasanya kot hehe :)

  42. POWERRRR BEBBB………kat seksyen 12 shah alam lepas bayor tol batu tiga dari kl…pas jejambat nak ke stadium jumpa kilang calsberg masuk kiri terus aje pusing roundabout terus sampai jumpa stesen petronas…kat belakang rayau-rayau tanya orang tanya RESTORAN VANGGEY ……….restoran ni adik beradik suku sakat atok dia punyer……MEMANG POWER AYAM VANGGEY NGAN TELOQ MASIN…

  43. wah banyak list tempat makan nih. saya kt jb dan akan cuba yg rekomen kat batu pahat. dah lama nak try beriani gam femes tu. Kalu senang2 lawat la yer blog saya tentang tempat2 makan (terutama area JB) di http://www.blogmakanbest.blogspot.com dan tolong register sebagai follower ye kawan2…TQ TQ TQ….maklum la blog baru nih sunyi skit. Saya akan update lagi bila saya makan kat luar nanti….

  44. try mkn mee udang mak jah kuala sepetang cawangan wangsa maju…
    berhadapan blok kedai cheng ho..terbaikkk…berbaloi2…

Leave a Reply