briyani gam johor @ ruz aladdin @ ampang

dah lama x buat entry jalan2 carik makan kan. hehehe.

semalam sempat aku singgah kat restoran baru ni kat ampang. memang jalan jam giler sebab semua nak masuk kl ikut jalan ampang. so aku ingat masa nak basuh kereta dengan wax sekali, aku hengat nak kena lunch dulu. pusing2 kat that ampang city area, nampak kedai ni yang baru bukak. nama restoran neh ruz aladdin. nampak best je kan. siap ramai gak yang tapau kat restoran neh.

so aku ngan adik aku masuk la dalam kedai neh. memang style johor ngan arab la. bila dapat menu punya la banyak makanan johor yang aku miss. kitaorang order nasi beriyani gam johor ngan air bandung soda. dulu masa kat batu pahat mmg ada bandung soda neh, sekali sampai kl aku x jumpa la plak kan. hehehehee

so korang tengok je la kan gambar2 kat bawah neh. memang sedap menu nasi beriyani ayam masak merah kat sini neh. ayam dia memang lazat, lembut je masa makan tuh. heheheheh. bandung soda memang sedap giler. acar buah pun ada gak. tu yang rasa cam special je kalau makan beriyani gam kat sini. memang best beb!

nanti kalau aku singgah lagi nak merasa masakan johor yg lain la plak. enjoyz! 🙂

click kat map bawah ni kalau nak tengok bigger version. hehehe























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 responses to “briyani gam johor @ ruz aladdin @ ampang

  1. bro kat mana actual locationnya aku pun orang Johor..lama gak tak pekena makanan Johor eh…eh..

    KNizam Reply:

    azman : kat sebelah dengan hotel flamingo ampang. hehe 🙂

  2. kannasai! aku pun mati mati ingat kat johor
    dah nak travel pi cari dah nie

    KNizam Reply:

    farid : hehe kat kl je tuh sebenarnya hehe 🙂

  3. Bro, kat mana di KL Briyani Gam yang ratenya 8 – 10 out of 10? Aku dengar kat Subang Jaya ada Restoran branch Briyani ala Arab Street, Singapore. Aku belum try lagi, tapi katanya menyelerakan. Intend to do so soonest. Alamatnya : Restoran Victory arab street No. 21-1, Jalan USJ 9/5Q, Taipan Business Centre.

    KNizam Reply:

    anuar : kat ampang ada satu. authentic johor style. best giler siap bandung soda ok hehe 🙂

Leave a Reply