Kari Kepala Ikan & Udang Goreng @ Sentul Curry House, Sentul KL !

hehe dah lama rasanya aku tak buat full posting pasal jalan-jalan cari makan kan

kali neh aku nak sambung balik

bukannya takde makan2 tapi aku macam kena writer’s block plak

gambar banyak giler cuma malas nak upload and then malas nak buat posting

– – – – –

hari tu adik aku sempat la singgah ke sentul curry house neh

dulu2 ayah aku selalu la tapau kari kepala ikan

dia akan bungkus dalam special tupperware warna hijau ok

memang best giler dowh. sampai licin kitaorang satu family kerjakan tau !

saksikanlah gambar2 yang aku amik pakai e71 neh ya !

– – – – –

kedai dia neh kat jalan ipoh. click here to check the wikimapia ok

eh ke kat jalan sentul eh. nanti la aku confirmkan balik. betul2 lepas caltex korang turn left

banyak parking tuh yang aku suka tuh ok. hehe πŸ™‚

kawasan kedai makan pun luas

lalu je depan kedai nampai air pancuran neh

sedap je mata memandang kan. hehe πŸ™‚

terasa macam nak buat satu la kat rumah setia alam aku nanti. hehe πŸ™‚

mula2 kita duduk dulu or lebih tepat kita book meja dulu

kat sini banyak meja bulat2 yang besar

aku datang around kul 1030hrs pagi ok

mula2 ingatkan nak makan pagi, sekali fikir2 balik better brunch terus

makan nasi la apa lagi kan. hehe kita order air dulu la

ada banyak giler lauk untuk korang pilih tau

walaupun pagi2 tapi kalau sapa2 nak makan nasi boleh saja dong

aku nak pilih itu udang dengan kari kepala ikan

cukup la 2 lauk kan. karang tak habis membazir plak

hehe best wooooo tengok kari dia. mmg pure la rempah kari tuh. hehe πŸ™‚

tu dia satu kawah dowh diaorang neh masak kari

aku rasa ikan masak kat kat kuali or periuk lain neh

and then dia akan mix kan dengan kepala ikan yang dah dimasak tuh

apa2 pun mmg aku teruja la tengok kari satu kawah mcm neh kan. heheh πŸ™‚

tuh dia dah tunggu masa je nak melahap neh

nasi semua dah sampai. teh o ais pun dah ada

air kosong pun dah siap atas meja

tu dia memang panas2 dowh kari kepala ikan kali neh ok. yummy !

hehe neh la kari kepala ikan yang aku cakap tuh

aku rasa kali neh nak makan kepala ikan merah la

ada la jugak kepala ikan2 yang lain tapi kepala ikan merah la paling power

best wooooo dah la makan 2 orang je kan. hehe memang mentekedarah la kitaorang haha

udang neh pun best je mmg garing giler

makan plak ngan kari ngan nasi tadi kan

perghhhh heaven dowh. so sapa2 nak pegi kl jangan lupa singgah sini

hehe memang berbaloi2 ok. hehe πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 responses to “Kari Kepala Ikan & Udang Goreng @ Sentul Curry House, Sentul KL !

  1. best betul tengok air pancuran tu…. unik …jarang ada kedai ader camtu…
    .-= hazman aka species1980´s last blog ..Foto tanpa kompromi =-.

    KNizam Reply:

    hazman : hehe tu la kan. jarang tuan kedai titik beratkan exterior kan. hehe πŸ™‚

  2. cantiknya gambar.
    sedapnya tgk food tuh..
    kari kepala ikan and udang goreng….wow..
    nice combination dgn nasi putih ..duh..
    tgk lama2 bleh pitam nih..
    .-= catz´s last blog ..Me lazy -lazy =-.

    KNizam Reply:

    catz : hehe tu la kan. makan plak masa tengah panas2 perghhhhhhh bestnyer. hehe πŸ™‚

  3. lama dah tunggu entry makanΒ² camni, hehe. wahhh best ni, kalau dpt mkn alas daun pisang lagi power…!
    .-= lee lin´s last blog ..Mamak =-.

    KNizam Reply:

    leelin : hehe daun pisang lagi masyukkkk ka kan. hehe πŸ™‚

  4. bila tgk gambar ni, dah lama dah tak mkn nasi daun pisang kat PJ…
    sodapnye

    KNizam Reply:

    yatie : kat pj kat mana tu eh ?

  5. dah tanya dah tokey dia sapa
    tengok sama keliling kedai
    kita pun suka dan dah penah pun pegi

    KNizam Reply:

    sukamakan : hehe wokay ke idak ek ?

  6. Ni dah almost 7 tahun tak makan situ. nama restoran tu pun dah lupa.
    kalau dari kondo ehsan ria, drive atas sikit, sebelah kanan ada restoran tuh.. korner lot. tu la nasi daun pisang paling sedap.

    kira on way the nak pergi hospital university…nanti one day i pergi, i ckp k. boleh jadikan alasn.. mengidam org pregnant. hahaha

    KNizam Reply:

    yatie : tu nasi daun pisang kat mana eh ? kat bangsar ke eh ?

  7. dah lama aku tak wat keje gila camni. huhu..takde geng maa..
    .-= titan´s last blog ..Dunia Titan bukan Dunia Satu Warna =-.

    KNizam Reply:

    titan : hehe apsal plak takde geng eh. hehe πŸ™‚

  8. Tokay kedai ni Islam x?
    Slalu lauk kat kedai mamak ni recycle je..hehe..

    KNizam Reply:

    max : muslim kot. hehe mamak mmg lauk dia 24hrs. especially nasi kandar. tu yang best tuh. hehe πŸ™‚

  9. melor dok sentul tp xpasan lak kedai nih..katne ek?
    mcm menarik la…sedap tol rupenye…

    KNizam Reply:

    melor : kat area caltex. u turn kat hsbc tuh. hehe πŸ™‚

    melor Reply:

    erk..melor still blur2 lg (bulan pose kan..ahaks!!!)
    kalo melor salah tlg betolkan..
    nih caltex + hsbc kat jln ipoh ke?
    yg ader simpang traffic light ekk?
    opposite jln ader KFC?
    huhu..ngidam nih…

    KNizam Reply:

    melor : yep yang jln ipoh la. hehe πŸ™‚

  10. dah cuba satay station kat setiwangsa? satay nya sedaplah…nie alamat nya No. 8 Centrum Setiawangsa,
    Taman Setiawangsa.
    Operation Hours : 4pm to 12am

    KNizam Reply:

    mimi : hehe x sempat lagi la. nanti saya cuba ya πŸ™‚

  11. melor carik kedai nih tp xjumpa la..tension btlll

    KNizam Reply:

    melor : check caltex jln sentul dulu ya πŸ™‚

  12. melor dh jumpa..huhu..sebelah balai polis sentul tuh rupenye..pastu mcm tersorok ke dlm sket…

    KNizam Reply:

    melor : yep tersorok sebab ada construction ke mende depan kedai dia kan hehe πŸ™‚

  13. mkn couple mcm u mkn tu bape ekk??
    aritu mkn ngn family rm210.00
    xtau lak kalo bajet mkn couple.
    website dorang pn xdek..hikhikhik

    KNizam Reply:

    mawar : dlm RM100 gak la hehe πŸ™‚

Leave a Reply