Selak2 Udang Cari Mee kat Mee Banjir Udang, Warung Mak Teh, Kuala Sepetang, Perak ! Hehe :)

amik kau panjang giler title. habislah crawler nak crawl kat site neh nanti. haha

hehe lepas check out kat bukit merah laketown, kitaorang drive ke kuala sepetang

nak carik kedai makan yang famous neh la

hehe ni la dia kedai mee banjir udang kuala sepetang

dah banyak yang aku baca pasal mee banjir udang kuala sepetang ni

memang nampak best kan. hehe

ada meja sebelah aku order nasi goreng ngan udang goreng butter yang best giler nampak

hehe nantilah kalau lain kali aku datang sini, aku nak order nasi goreng plak

hehe surelah banyak giler udang kertas yang digoreng ngan butter kan. hehe πŸ™‚

kali neh memang kita kena selak2 udang carik kat mana mee dia

dan bukannya ada udang di sebalik mee. kali ni terbalik ok. haha

kedai dia simple je. mcm warung2 makanan lain kat malaysia

cuma specialty dia ialah udang kertas yang banyak giler dalam masakan dia

korang boleh order mee udang or nasi goreng dengan udang pun ader

aku nak pekena mee udang dululah ok. hehe jemput2 makan ya ! πŸ™‚

sos cili yang sungguh klasik.

local & home made some more ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 responses to “Selak2 Udang Cari Mee kat Mee Banjir Udang, Warung Mak Teh, Kuala Sepetang, Perak ! Hehe :)

  1. I’ll link this blog to mine.

    nampak sedap gile mee nih….

    peah 98.

    KNizam Reply:

    buih : yep mmg sedap. kalau singgah koleq. just drive je ke arah taiping and ke kuala sepetang. eheh πŸ™‚

  2. Best jugak kerja jalan-jalan cari makan ni ye..

    KNizam Reply:

    amir : hehe sapa la yg tak suka jalan2 carik makan kan. hehe πŸ™‚

  3. Aku tahu mee banjir udang makteh ni dr MAJALAH 3…
    Nampak mcm BaGuiH sgt.. Aku pun ajakla family gi sana..

    Aku ngan family baru jer pegi mkn mee udang mak teh tu.. Sabtu td.. Orang punye la ramai kat warung tu.. Macam mkn kenduri…

    Korang nak tahu x.. aku n family tunggu dpt order lamer giler.. Lepas 1 jam baru sampai air.. Lepas sejam setengah lagi… baru la sampai mee udang BANJIR tu.. ADiK aku punyelah BeNgAnG..!! sampai berpeluh meleleh panas tunggu…

    Aku ingat sedap sangat la.. Rupanye biase jer..

    Aku check sampai kat dapur..rupenya tukang masaknya cume sorang je…
    Patutla lama gile!

    Sesiapa yang nak uji tahap kesabaran tu…boleh la ke sana.

    KNizam Reply:

    amir : hehe aku pergi isnin lepas ok adjer. siap ada 1 bas bebudak ukm lagi. tapi order aku tetap sampai cepat. hehe yummy ! πŸ™‚

  4. mungkin hari biasa x ramai org datang yela org sibuk kerja….cuba pegi time cuti ke public holiday ke…..jgn harap nak nak dapat cepat….
    abah akula yg beria nak makan kat situ….yg kakak aku pulak kononnya…nak puaskan la hati abah aku ni….beratur la kami menunggu meja kosong dah dapat meja tunggu air, sejam dah dapat air kena tunggu lagi sejam nak makan…..hujan pulak turun lebat…
    aku malas nak komen apa…pada aku kalau keluar kat tv tu x semestinya sedap…tp kalau rasa nak puaskan hati mcm abah aku tu try la pegi….

    KNizam Reply:

    cute : yep mmg ramai orang. kena pergi time off peak je. hehe πŸ™‚

  5. Pingback: Then & Now : Mee Banjir Udang Mak Teh « Memang Lumayan

  6. Herm.. tringin gak nak bwk ibu ayah gi sana.. tp itula tkot x berbaloi plak tgu lamaΒ² tp xsedap.. herm.. maybe sbb udang yg massive besar tu yg glamer sgt kot. N heard that lots of bees n flies too. btoi ka? herm.. cemana nak gi sana yek?? mmg kedai dia tepi jalan ke?

    KNizam Reply:

    ateq ; kena pergi awal la. kalo tak beratur nanti. hehe πŸ˜‰ yep mmg la ada flies sket. dah ada udang kan. hehe πŸ™‚ bees takde la nampak. hehe πŸ™‚

  7. tringin tgok udang besarΒ² mcm best je. tp itula dgr crite bnyk bee’s n flies. hurm.. cemana nak gi sana yek? from utara. jauh x? kedai dia tepi jln ke?

    KNizam Reply:

    from utara keluar at toll changkat jering. terus ke larut matang. kedai warna pink πŸ™‚

  8. Pingback: Off the beaten path « The Inner Piece

  9. gagaga.. itula bila pk balik. ofcos ada flies kan dah ada udang.. herm.. jwbnye kene ‘ngobor’ la kalo nak pegi mkn kat ctu. selepas subuh berator dpn kdei ke. bekemah depan kedai ke.. hehe.. ic.. slalu kalo kuar tol cangkat jering tuh, sggah pasar mggu kat market tuh je. hehe.. pasnih leh bwk fmly pi. =9 yummy!

    KNizam Reply:

    ateq : owh kat pasar surelah lagi banyak udang kan. hehe terasa nak beli udang segar kat jetty pastu buat bbq. sure best kan. heeh πŸ™‚

    ateqx Reply:

    walao eeehh!! bestnya.. huhuhu.. last month wat BBQ ngan opismate.. skali hujan daaa… hohoho.. padan muka kami.. (T_T)

    KNizam Reply:

    ateqx : la kalau hujan dok la dalam khemah. hehe πŸ™‚

  10. Baru-2 saja jalan-2 cari makan kat BM(bukit mertajam), terjumpa gerai
    mee banjir udang, mee banjir udang dah sampai kat BM? saya pun stop dan oder 1. kuah dia best…..bau udang wangi, mesti try. udang taklah banyak macam di Kuala sepetang. tapi best….. lupa nak khabar, tempat kat jalan permatang rawa, permatang rawa tomyam.

    KNizam Reply:

    din : yep kat sg dua penang pun best gak rasanya lah. hehe πŸ™‚

  11. barapa star tahap kebersihan kedai ni?

    KNizam Reply:

    anne : tak tahu berapa star. tapi bersih la jugak hehe πŸ™‚

  12. Aku dah makan banyak kali dah mee udang Mak Teh ni. Kalau di sekitar Taiping ni mee udang Mak Teh ni cukup best la bagi mereka. Kalau di Seberang Perai kesedapan mee udang Mak Teh ni tak masuk senarai la. Di sini mee udang yang best terletak di Sungai Dua (tepi sungai). Mee Pak Ngah Sungai Dua boleh tahan juga rasanya (tepi Mobil). Di Bukit Mertajam mee rebus best ialah Mee Pak Pin dekat Tanah Liat Bukit Mertajam (tepi Masjid Haji Saad resipi mee rebus original). Rata2 dah aku makan tapi Mee Pak Pin paling best, Mee Ramli di Ipoh pun kalah teruk. Nasi Kandar paling best di Penang ialah Nasi Kandar Kampung Melayu, Nasi Kandar Merlin, Nasi Kandar Tajuddin dan Nasi Kandar Deen Jelutong. Nasi Kandar Line Clear tak masuk senarai sedap, orang luar Penang jer kata sedap sebab mereka tak try semua nasi kandar di Penang.

    KNizam Reply:

    zamani : yep saya pun pernah rasa mee udang sg dua, sedap gak hehe πŸ™‚

  13. Setuju dengan Zamani, kalau dekat Penang Mak Teh masih lagi dibelakang Telok Kumbar, Sungai Dua malahan di Juru pun ada yang best. Nampaknya macam satu trade mark mee udang banjir kat sana yer, banyak sangat gerai yang sedemikian

Leave a Reply