Ikan Siakap Goreng Cecah Sambal Kicap, Udang Kertas Goreng, Sambal Belacan & Asam Pedas @ Kedai Makan Rahmat, Tepi Pantai, Kg Pasir Puteh, Pasir Gudang, Johor !

hari tuh masa aku singgah kat jb aku sempat melawat ke pasir gudang

hehe tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermain kan

hehe aku pernah keje kat jb selama 3 tahun ok

dok kat pasir gudang plak tuh. hehe

everyday ulang-alik ke jb ikut jambatan permas jaya ya

hehe so banyak la jugak tempat makan yang aku tahu kat jb or pasir gudang

hehehe boleh buat special entry neh nanti. hehe

dah sampai ke pasir gudang memang tak sah kalau tak makan kat sini

ni la dia kedai makan rahmat kat kg pasir puteh

memang sedap giler dowh. memang kalau makan sure akan datang lagi punyalah !

hehe sapa2 kat pasir gudang surelah pernah sampai ke kedai makan neh kan

ok jom kita tengok apa yang best giler kat kedai neh ok

kat atas neh lah kuah kicap dia

nampak simple je kan. ada cili sket

ada kicap and then ada limau nipis dengan bawang sket

tapi memang best giler ah. takdelah full kuah asam kan. hehe

tu dia main menu kita lunch hari neh kan

ikan siakap goreng

aku rasa neh surelah deep fried kan

memang best dowh ikan neh. memang licin kitaorang kerjakan kejap lagi ok

perghhhh ni la lagi satu yang aku paling suka

sambal belacan dengan hirisan limau nipis sket ok.

memang best giler ah. memang kenalah dengan lunch ikan hari neh kan

tu dia snap shot menu kitaorang masa lunch

memang dah takleh tahan la mas atuh

dah kecur air liur beb ! haha

ni lagi satu menu baru

dulu masa aku dok kat pasir gudang takde menu neh

udang kertas goreng

memang best giler ah. kena plak dengan nasi puteh. perghhhhhh !

terangkat beb ! haha

ni close up siakap goreng tang kepala plak

masa neh adik2 aku kena hold sebab aku kena amik gambar dulu kan

lepas snap terus semua menjamah ikan yang digoreng panas2 neh

pergghhhhh memang teruja la dapat makan ikan neh dowh !

kalau masa lunch memang kedai neh ramai giler ok

kalau tak silap ada jugak group bookig kat sini

kebanyakkan kilang2 kat pasir gudang ada buat majlis makan2 kat sini

memang sedap giler ah !

ni pemandangan yang korang nampak masa enjoy lunch

memang dekat giler dengan pantai

in fact ada plak kapal2 besar kat situ. hehe

kedai ni memang famous.

keluarga diraja pun ada makan kat sini

dirasmikan oleh tunku mahkota ok.

ni tak perlu diperkenalkan lagi kan. hehe

ramai vvip datang sini jugak ok

ni la dia pemandang nak ke jambatan permas jaya yang famous tuh

hehe best kan makan2 kat kedai rahmat

aku nak pergiiii jayyybeeeee laa camniiiiiiiiiiiiii haha !

oh ya lupa nak habaq bawah neh antara blogger yang pernah sampai kat kedai neh. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 responses to “Ikan Siakap Goreng Cecah Sambal Kicap, Udang Kertas Goreng, Sambal Belacan & Asam Pedas @ Kedai Makan Rahmat, Tepi Pantai, Kg Pasir Puteh, Pasir Gudang, Johor !

  1. Hehe…. Thanks Knizam for mentioning it… Aku pun dah lama tak pi Rahmat ni….nak kena pi belasah dua tiga round la lepas nie….

    Tapi ko punya gambar memang power…close up habis…

    KNizam Reply:

    cyza : hehe no prob. enjoy kat rahmat. ikutkan hati nak je aku spend weekend kat jb sebab nak makan ikan tuh. hehe πŸ™‚

    yaninazim Reply:

    hai, bole saya tahu alamat rempat makan nie… saya dari Singapura…

    KNizam Reply:

    yanizazim : hehe dekat ngan pasir gudang. actual alamat saya x sure. cuba tanya orang2 kat sana. majority tahu kat mana kg pasir tuh. hehe πŸ™‚

  2. kecur liur aku psgi2 nih…

    KNizam Reply:

    cikgu : hehe pi la breakfast chekgu. hehe πŸ™‚

  3. *pagi2….
    kecur liur punye pasyal. shampi shilap typo..

    KNizam Reply:

    cikgu : hehe dah teruk sangat typo tu. haha πŸ™‚

  4. Hehe..aku pun xsmpai lagi tmpat ni bro..selalu gi senibong jek..huhu

    KNizam Reply:

    ezad : senibong ada nasi lemak denga seafood yang best kan. hehe πŸ™‚

  5. nmpak mcm sgt menarik tempat ni , tapi jauhnye..
    mampus nk g johor sb nak mkn kat situ jer..

    KNizam Reply:

    callister : bukan setakat menarik. makanan pun sedap giler ah. haha destinasi wajib kalau dah sampai ke selatan. hehe πŸ™‚

    callister Reply:

    haha..hujung bulan ni nak ke skudai sb kawan kawin..
    jauh ke pasir gudang dgn skudai?

    KNizam Reply:

    callister : hehe x sampai pun 30km ke pasir gudang tuh. hehe

    callister Reply:

    hehe..tapi g naik bus…mcm susah je nk ke sana..

    KNizam Reply:

    callister : aisey naik bas susah sket la kot. hehe πŸ™‚

    CallisteR Reply:

    huhu~~lain kali la kot..

  6. ko ni suka makan erkkkk

    KNizam Reply:

    kita : hehe semua orang suka makan. ada ke yg tak suka. hehe πŸ™‚

  7. salam…thanks for the info.ha’ahla selama ni tau di senibung jer, tapi kebanyakan blogger bgtau tempat2 makan best nih tak letak alamat lengkapla…susahla org luar yang berkunjung ke sesebuah negeri tersebut nak survey….kalau blay letaklah add lengkap..tqvm

    KNizam Reply:

    umiida : hehe senibung best gak ngan seafood ngan nasi lemak kan. hehe πŸ™‚

Leave a Reply