Mana Nak Cari Nasi Kerabu, Samosa Daging Rangup, Teh Bunga Kekwa Asli (Dengan Bunga!) & Daging Bakar Cecah Kuah Asam Ek ?

hehe gambar neh semua masa bulan puasa hari tuh ok

kadang2 aku wonder mana nak dapat makanan neh semua kalau bukan bulan puasa ek ?

korang tahu ke nak dapat katner ?

sila tinggalkan komen membina ok ! hehe

aku memang suka dengan nasi biru neh

hehe nasi kerabulah

biasanyer aku akan beli kat pasar malam je

tapi aku perasan kat bazaar ramadhan melawati memang best giler ah

nyesal aku tak tanya katner dia jual kalau bukan bulan puasa kan

hehe aku suka sayur2an yang ada kat nasi neh

lagi satu rangup je kan. hehe

ni lagi satu minuman yang aku tak tahu nak beli katner

siapa tahu eh

masa bulan puasa ada je orang jual air teh dengan bunga2 sekali neh. hehe

best wooooo kunyah bunga tuh. haha

samosa aku rasa kat pasar malam ada kot

nanti weekend depan aku carik. hehe

sedap woooo rangup plak tuh kan. hehe 🙂

ni lagi satu fav aku daging bakar cecah kuah asam

perghhhh terangkat beb ! memang best giler dowh !

tak caya cubalah korang rasa

memang boleh dimakan begitu sahaja

tak perlu nasik pun. haha

so sapa tahu nak dapat makanan2 neh sila komen ok ! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 responses to “Mana Nak Cari Nasi Kerabu, Samosa Daging Rangup, Teh Bunga Kekwa Asli (Dengan Bunga!) & Daging Bakar Cecah Kuah Asam Ek ?

  1. dekat kg baru ada satu kedai nasi kerabu..
    sgt sedap..
    dekat pin2 gerbang kg. baru..

    yang lain2 2, tatau la mn mau cari..

    KNizam Reply:

    callister : hehe fuh kena carik tuh. siap la aku buat entry khas nanti. hehe 🙂

    callister Reply:

    mesti cari..
    memg sedap pun..
    ramai org..

    KNizam Reply:

    callister : hehe carik jangan tak carik. hehe 🙂

  2. aku kalau datang sini x basah keyboard dgn air liur memang x sah…. hehehe….

    KNizam Reply:

    shaxx : hehe biasala tuh. dah nama pun blog makanmalaya kan. hehe 🙂

  3. alamak rindunyeee bulan puasa.. slurrppp!!

    KNizam Reply:

    landaklaut : hehe slurrpppppppppppp tunggu bulan puasa tawon depan ya. hehe 🙂

  4. kalo teh bunga tue, time bulan pose ada jumpe.. 😀

    KNizam Reply:

    aman : hehe tu la aku nak carik teh bunga yang real ada bunga. hehe 🙂

  5. owhh laparnya…

    KNizam Reply:

    adry : hehe pi la makan. eh buat lah food entry kat tawau plak. hehe 🙂

  6. dia punya biru….

    KNizam Reply:

    bob : biru dia memang sungguh mengancam kalbu kan. hehe 🙂

  7. huhu..dah lama tak makan nasik kerabu.
    memang sedap nih… 🙂

    KNizam Reply:

    oktant : hehe tu kan. aku pun last sekali makan nasik kerabu masa bulan puasa. ni nak carik la ni. hehe 🙂

  8. kat KLCC atas tu ada kelantan delight. tapi mahai skit.

    Kat sebelah petronas taman melati (jalan mrr2 menghala ke gombak kat belah kiri ) situ ade nasi kerabu.. gua pegi dulu la beb..x tahan..slurp….

    KNizam Reply:

    king : hehe yep pernah makan kat kelantan delight ngan kat taman melati tuh. both superb ! hehe 🙂

  9. mmg sah leh join maria tengku/tunku (eh?) sabri …
    😛

    kita suka jugak minum teh bunga kekwa.. selalunya senang dapat time bulan puasa…

    KNizam Reply:

    nono : hehe dia pergi kedai2 makan high end je lah. hehe 🙂

  10. Kalau singgah Manjung (Perak) gi pasar malam dia Sabtu-Ahad ada je jual Nasi Kerabu, biru n ada keropok lagi hehe, sedap ke tak no komen hehe

    KNizam Reply:

    rjuna : hehe lambat lagi la kalau nak singgah manjung tuh. hehe setahun sekali je singgah sana masa nak main hoki kat stadium. thanks for the info 🙂

  11. tolongtolong nak nanges aku tgk nasik kaler biru tu ok!

    KNizam Reply:

    kecur : hehe pi la beli 🙂

  12. Hello. Untuk samosa best kat Penang, ada kat little India. Baca di
    http://makan2food.blogspot.com/2007/06/best-samosas.html

    KNizam Reply:

    el : cool blog ! 🙂

Leave a Reply