Jalan2 Cari Makan kat Batu Pahat, Johor via Batu Pahat Blog [at] batupahat[dot]org ! Hehe :)

tak sangka plak ada jugak blogger yang buat special blog pasal batu pahat

dulu masa keje kat jb selalu jugak aku turun batu pahat

so aku tahu lah jugak semua famous places to dine. tempat2 best kat batu pahat

yang aku tak lupa ialah asam pedas !

yes ada dekat 3 kedai asam pedas kat batu pahat neh tau !

yang bestnyer batu pahat neh makan waktu pagi dan bukannya tengah hari

kalau korang datang tengah hari alamatnya dah habis lah kan. hehe

so kalau nak datang make sure datang masa tengah hari ok. hehe

siapa yang minat beriyani pun ada gak kat batu pahat. memang famous giler. beriyani gam shah yang kat food court depan hospital tuh paling famous rasanya. memang ramai giler manusia kat situ ! hehe beriyani gam neh dia masak ayam sekali dengan nasi beriyani. so all the flavours ada dok kat dalam periuk la kan. tuh yang buat dia sedap tuh. hehe

lagi satu minuman yang aku tak leh lupa kat batu pahat ialah bandung soda !

yep bukan nyer senang tau nak buat bandung soda neh

kalau tak reti buat sure jadik lain. sure berketul2 putih la dalam bandung tuh ! haha

so kalau sapa2 craving for nasi beriyani, asam pedas or even bandung soda, just drive je ke batu pahat. sure dapat apa yang korang nak punyalah. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “Jalan2 Cari Makan kat Batu Pahat, Johor via Batu Pahat Blog [at] batupahat[dot]org ! Hehe :)

  1. perh…berasap

    KNizam Reply:

    danish : hehe power kan blog dia. hehe 🙂

Leave a Reply