Jalan-Jalan Cari Makan @ Laksa Beras & Cendol Kuala Kangsar, Perak

sekarang neg almost sebulan sekali mesti aku balik kuale

sebab nak train bebudak hockey koleq la. hehe

kadang2 aku turun kuale sebab nak makan laksa ngan cendol kuala neh

memang sedap beb ! laksa dia lain sket

kuah dia cair sket la kalau nak compared ngan laksa kedah or laksa penang kan

cendol dia memang best la kan. memang menjilat sudu wa cakap lu !

dulu warung cendol neh betul2 kat sebelah bulatan jam besar kat tengah2 town

tepi longkang je. aku ingat lagi mamak tuh letak ais dalam bekas polisterin yang ada habuk2 kayu.

memang klasik dowh !

sekarang ada lagi style simpan ais dalam habuk kayu ek ? hehe

lepas aku blah koleq, majlis dah buat satu tempat khas untuk cendol dengan laksa sahaja

yelah kan supaya ko ngan aku senang la sket nak pekena cendol power ngan laksa beras neh

takdelah dok kat tengah2 panas macam kat bulatan jam tuh. hehe

so sapa2 yang singgah kat kuala make sure korang pergi ke medan cendol dan laksa kuala kangsar

memang puas hati lah. memang menjilat sudu beb ! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply