Jom Kita Beli Duku Besar-Besaran @ Muar, Bandar Maharani, Johor !

hehe actually gambar neh masa raya hari tuh

baru sekarang aku sempat nak upload and then post kat sini

masa balik raya and on the way balik from kedai kopi 434, aku perasan lepas jambatan muar (lepas kilang st) ada banyak giler gerai2 tepi jalan yang jual duku

ni mesti dah musim duku dah neh kan

so apa lagi, bosan la dengan kueh raya kan… hehe

belasah beli duku neh sampai 5 bungkus. amik ko !

haha balik rumah kat jasin terus melantak duku besar2an

hehe harga dia rasa aku murah je.

aku pun dah tak hengat harga sekilo berapa

so jangan tanya aku ok. hehe

memang best giler ah

semua habes camtuh adjer

agaknyer dah muak dengan makanan raya kan

hehe tu yang dtaang je duku terus kena bedal ngan semua ! haha

anyway memang best la duku2 neh semua

manis2 belaka. takde yang busuk pun. perfect katanya !

hehe lain kali kalau aku singgah muar aku nak beli lagi la duku2 neh

ko tengok la betapa banyaknyer duku2 kat gerai neh

neh baru satu gerai

actually ada berlambak2 lagi kat sepanjang jalan hari tuh. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses to “Jom Kita Beli Duku Besar-Besaran @ Muar, Bandar Maharani, Johor !

  1. Ya Allah….sedapnya
    banyaknya….lama tak makan dulu

    KNizam Reply:

    kujie : hehe masa raya hari tuh mmg musim duku agaknya. banyak giler sebelah jalan tuh. hehe πŸ™‚

  2. wahhh lama dah tak jumap duku Muar!

    KNizam Reply:

    shaxx : hehe banyak giler tau duku tuh hari tuh. ehhe πŸ™‚

  3. alaaa…. jumap la plak… jumpa….

  4. lamanya xmakan duku..
    mcm mn rasa pun dah lupa..

    KNizam Reply:

    callister : ala mcm rasa langsat je. hehe πŸ™‚

    callister Reply:

    mana nak cari ek??

    KNizam Reply:

    callister : x sure la plak sekarang kat ner. hehe πŸ™‚

    callister Reply:

    huhu..tiba2 rasa nak makan buah2..

    KNizam Reply:

    callister : hehe pi la beli belah buah kat carre4. hehe πŸ™‚

  5. … murah giler kat tempat aku nih.. kat sepanjang Jalan Tg1 Agas ke Tangkak, berlambak diaorang jual RM10 = 11kg – 12kg… aku je yg tak reti nak makan (berlambak kat belakang umah…)
    Dah biasa tengok, takde perasaan nak makan buah semenjak jadi dewasa ni… πŸ™

    KNizam Reply:

    sam : hehe tu la kan. tu yang aku belasah 5 bungkus tuh. hehe πŸ™‚

    samdaddycool Reply:

    Confirm ‘lawas’!

    KNizam Reply:

    sam : hehe lawas yang teramat sangat la plak lepas tuh. hehe πŸ™‚

Leave a Reply