juadah berbuka 1 ramadhan 1428h

x sempat la plak nak uplad gambar juadah berbuka hari tu kan. ni ha gambar2 dia. more will come la kan. hahahahaha. simple je kali neh. malas nak beli banyak2 sebab sure la akan membazir. syaitan pun dah kena kurung kan.

so kalau membazir tuh, korang la syaitan nyer. hahahahaha.

i tell u lar kan. kalau singgah kat bazaar ramadhan kat malaysia neh, boleh buat satu entry khas pasal jalan2 carik makan.

aku rasa kalau ada journalist dan tukhang amik gambar yang bagus, sure boleh buat buku & sejarah pasal bazaar/pasar ramadhan kat malaysia neh.

siapa sangka kan, nanti satu hari akan jadi tempat pelancong2 datang melawat.

ala2 feast bazaar dalam travel n livin’ tuh. heheheeheheh

yang kat bawah ni nasi kerabu. makanan ruji kat kelantan. heheheh memang sedap beb! lengkap la kan, semua ada sayur ada, daging bakar ada, telur masin pun ader. mcm2 ader la. memang best dowh!

yang kat bawah neh cucur udang. memang cool. garing siot. perasan x aku letak kuah dia dalam lecka2 nyer bekas. hehehehe

yang ni special sket. sup tulang yang dipanaskan kembali. heheheh bukannya apa. kena la beli sup tulang sekali untuk sahur nanti kan. beli je lar roti then masa sahur boleh panaskan balik then makan ngan roti. jimat beb!

kat bawah ni plak caramel pudding yang aku beli kat bazaar ramadhan dalam entry sebelum neh. memang cool siot. sejuk pun sejuk. ada la rasa pahit2 sket kan. hehehehe

so apa korang nyer juadah 1 ramadhan 1428.

dah boleh buat buku dah neh kan. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply