Keropok Lekor, Satar Pedas & Jeli Kelapa kat Kuala Kemaman, Terengganu

haha lagi2 pasal entry makanan. habes la terliur korang jap lagi kan

masa aku singgah kuantan, aku sempat gak singgah ke cherating and then ke kemaman

kalau dah masuk ke daerah kemaman neh tak sah la kalau tak pekene local food kan. hehe

dah banyak kali dah aku singgah kat gerai neh nak pi pekena satar ngan keropok lekor

perghhhh best siot keropok lekor ngan satar pedas kedai neh

though satar tuh nampak cam hangus, kat dalam mmg well cooked beb ! memang sedap

dan yang paling bestnyer dalam satar tuh ada cili padi ! ya cili padi pedas giler dowh !

haha sapa makan cili dialah terasa pedasnyer kan. haha

kali neh tetiba aku nak merasa plak jeli kelapa

perghhh best giler jeli kelapa tuh. minum jeli ngan ada hirisan2 kelapa yang sungguh cool !

kat tepi pantai plak tuh. lupa la plak nak amik gambar pantai kan. dengan angin yang kuat giler kat sini. memang heaven la kan. dengan jeli yang sejuk. keropok ngan satar yang panas dan pedas. perghhhhh heaven dowh. apa lagi nak kan. haha (dah macam dialogue destinasi bajet si Qi la plaks. ahaks)

Comments

  1. says

    warung satar hj. embong.depan pusat pertahan vesel,pjbt perikanan.24000 kmmn.trg..best jugak..

    KNizam Reply:

    cu : oh ye ke. mcm best. nanti kalau singgah sana saya mesti makan satar dia. hehe :)

  2. snb says

    KNO, tak sangka pulak kau ada web makan nie..i was looking for a place for mkn @ kemaman, tah mcm mana tercross your blog ni…which warung yg kau pegi, usually i will go kat Kuala Kemaman, belakang masjid besar tu, at the junction belok kanan..tak ingat nama kedai but its quite famous!

    KNizam Reply:

    baya : haha aku datang kemaman nak makan kat haipeng ngan keropok lekor adjer. best wooooooo :)

  3. roy says

    jeli ni berapa ringgit satu cup?mahal x?nk wt tempahan majlis ambik x?

    KNizam Reply:

    rot : dlam rm1 je hehe :)

  4. CK- kelvin says

    i’m going to kemaman on the coming month, cani know how to get to the GERAI that u mention… thanks !!!

    KNizam Reply:

    kelvin : too late alreadi. sorry. i cant remember the road. someone else is giving me the direction that time ya hehe :)

Leave a Reply