Kuih Kundas + Kuah Kacang @ Restoran Saudiah, Kuala Kangsar, Perak

korang pernah makan kundas ?

ala dia mcm cucur udang je bentuk dia. tapi takde udang la kan

main ingredient dia tepung je lah. hehe 🙂 recipe penug kuih kundas neh kat sini ya

kat kedai mamak selalu ada kundas neh

cecah ngan kuah kacang.

perghhhhhh sedap giler dowh !

haha cubalah di kedai2 mamak berhampiran anda

ada jugak yang panggil kundas neh cakoi. hehe ye ke ek ?

aku beli kundas neh dekat kedai makan saudiah, kuala kangsar

kedai dia dekat dengan bazaar dan stesen bas kuala kangsar

budak koleq sure tahu kat ner kedai makan ni. kedai hujung kat corner.

kitaorang panggil kedai ni sa’od adjer. hehe

masa tuh aku nak pegi cuti2 malaysia kat bukit merah laketown resort (will blog about this resort kemudian ya). bungkus dalam 4/5 ketul kundas yang masih panas2. potong kecil2. bawak makan kat bilik hotel aku. hehe 🙂

memang best kundas dia, lembut adjer

kuah kachang pun best giler. cubalah !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply