Nasi Lemak Puyuh Goreng, Beehon Kari & French Toast at Kemaman Kopitiam Cafe, Kuantan

hari tuh masa aku jalan2 cuti2 malaysia kat kuantan sempat aku singgah kat sini

kemaman kopitiam . kedai dia kat area corner sket. hehe

korang akan nampak poster dok kat dinding mcm neh. hehe

ada ala2 model pada bedak cuticura kan. ni mcm gaya2 posing ala 40an gitu !

aku dah dua tiga kali makan kat sini cuma tak sempat nak buat review adjer

kedai neh aku dengar ada kaitan ngan hai peng kopitiam kat kemaman

sapa2 ada info pasal perkaitan kemaman kopitiam ngan hai peng kopitiam sila berikan fakta anda ! hehe 🙂

aku kureng gemar betul la cara dia hidangkan kopi ais yang aku order

naper la tak buat dalam gelas biasa ngan ais je kan. anyway sedap gak la kopi ais dia, despite rupa camtuh

hehe dah nak habis makan baru teringat nak amik gambar

sudahnya ni jelah gambar beehon kari yang korang nampak. sori ah!

actually ni beehon kari. memang sedap. siap ada sambal yang pedas lagi. hehe

memang kaw2. ala2 oldtown la kuah kari dia. memang sedap.

kalau tak takdelah licin cam kat bawah neh kan

ni nasi lemak dengan burung puyuh goreng. aku suka betul la ngan sambal ikan bilis dia

memang best. cukup pedas. tuh yang meletop tuh. haha

orang lain buat french toast sini pun nak buat french toast. haha

anyway seap gak la french toast kat sini. cuma aku tak berkenan la kalau pakai garpu plastik kan

haruslah tercabut or patah garpu tuh nanti. haha. terbang ke sana ke mari jawabnyer nanti

makan sikit je malam neh. hehe ingat nak order telur separuh masak ngan toast biasa

sekali lepas mentekedarah terus kenyang giler. haha

tu dia dengan cawan2 sekali dia jual dowh

memang banyak giler take away section camni. aku malas nak beli

better minum kopi or melantak kat kedai ni adjer kan. hehe

aku dok betul2 kat bawah rak neh

kalau la teko tuh jatuh, harus benjol kepada mcm sin chan. haha

anyway aku ingatkan suis elektrik dia style warna hitam yg macam dulu2, sekali moden punya lor !

anyway memang recommended la. drpd korang pergi ke starbucks baik la pegi sini

eh lupa plak nak bagitahu kat sini ada free wireless ok. tmnet kalau tak silap aku. hehe

tapi aku tak bawak laptop so takdelah gambar laptop aku sambil live blogging !

hehe selamat mencuba !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply