tepung pelita @ bazaar ramadhan taman melawati

ni aku nak bagitau satu rahsia. kalau nak kueh tepung pelita yang paling best in town. singgahlah ke bazaar ramadhan taman melawati. ada satu gerai kat bazaar neh, manned by makcik2 memang jual tepung pelita semata2. memang specialize giler beb! no wonder memang sedap. berpapan aku tengok kueh ni lenyap begitu sahaja di tangan2 orang2 yang berpuasa kat bazaar ramadhan taman melawati neh. hehehhe


aku sempat la jugak singgah beli ayam golek kat brader neh. sepatutnya aku melantak ayam golek kat pantai dalam. tapi jauh sangat la. so last resort, melantak ayam golek kat sini je la kan….heheheh not bad rasa dia. xde la sedap sangat. heheheeh

eh ada jual dadih sekali la kat sini. cam best jer kan. πŸ™‚


brader sebelah ayam golek neh plak jual air tebu. cam power je ayer tebu dia kan. tapi sorilah aku malas la nak beli air2 ni kat sini. better buat air sirap kat rumah je kan. hehehehe lagi puas hati beb!





sekali tengok bukan macam ayam. tapi macam burung je neh kan. kecik giler. ker memang standard semua ayam golek kecik2 camneh eh. sebab dah meresap dek asap ngan arang2 masa kena bakar kot. hehehehe

perghhhhh dalam banyak makanan2 kat sini. murtabak gak la yang macam menyelerakan kan. hehehehee apa lagi belasah la beli murtabak 2 keping. memang best la murtabak kat brader neh. lain kali bolehlah beli lagi neh. huhuhuhu


kali neh aku tak beli nasik langsung. saja2 je nak berbuka ngan murtabak as main course and then nak la jugak meratah siput sedut maska lemak yang memang power neh kan. memang sedap lemak berkrim la siput sidut neh tau! πŸ™‚

popiah basah neh so-so je lar. adik aku yang beli. nak sangat makan popiah basah, nah kau dapat yang so-so je rasa dia. muahahahahahahahaaha

putu bambu, opssss putu piring la …putu piring neh pun manis giler. harus kena kenching manes kalau makan neh. heheheeheh tapi cara dia masak yang aku tak tahan nak kena beli tuh. peer pressure siot. tengok ramai orang beli putu piring er terus kita pun nak beli. haper la haku neh kan. huahuahua



last sekali air lai chee kang lagi. memang power la. lengkap semua ingredient dia kat dalam tuh. memang tak habes la masa berbuka. kena melantak lagi lepas terawih la kan. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply