Wajib Singgah : Restoran Mattop Bariani, Bandar Baru Bangi (Belakang PKNS) !

hehe kat bangi dah ada 2 port nasi beriyani lah kan

satu nasi beriyani gam putrajaya (belakang uniten admin)

sekarang dah ada lagi satu la kat bandar baru bangi

mattop beriani, authentic from batu pahat katanya. hehe 🙂

click here for location or here for the special menu (beriyani la apa lagi!)

macam best je kan. wajib singgah neh !

hehe aku mmg peminat beriyani

semenjak aku melantak beriyani mat shah kat batu pahat

paling power sebab dia ada bandung soda tuh

aku rasa beriyani gam johor ngan bandung soda mmg ngam la

macam makan chendol ngan rojak la kan. hehe 🙂

banyak gak la kedai2 nasi beriyani yang aku pernah pergi kat KL neh

hehe yang beriani mattop neh aku x pernah la singgah

ni mesti singgah kalau aku ada course kat uniten nanti neh. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “Wajib Singgah : Restoran Mattop Bariani, Bandar Baru Bangi (Belakang PKNS) !

  1. pergh giler argh… dah lama x makan nasi beriani ni.. hohoh tak berani makan kat kedai takut kene caj harga kaw2.. hohohoh

    KNizam Reply:

    pakwehensem : hehe kenalah singgah kan. mmg best tambah2 kalau makan dengan bandung soda sekali. perghhhhhhh terangkat la. hehe 🙂

  2. Gambar2 dalam blog ni memang cun! Menambahkan kesedapan makanan makanan tu.

    I’ve started food review in my blog after getting the inspiration from your blog. It’s one way to keep ‘record’ of all the great (and not so great as well) food that I’ve tasted.

    KNizam Reply:

    fnd : ya banyakkan blog pasal makan2 kat malaysia neh kan. senang sket semua orang nak jalan2 nanti. hehe 🙂

  3. pertama sekali terima kasih kpd tuan rumah kerana memberi kredit kepada restoran mattop….

    Kami baru beroperasi tak sampai satu tahun…. InsyAllah 17/8 nanti genaplah setahun….

    Kalau inginkan rasa bariani asli batu pahat, dtglah ke restoran mattop, rempah semuanya didatangkan khas dr batu pahat….
    inginkan soda bandung atau bandung cincau yg ori, kami pun ada…

    selain itu, masakan alacarte pun ader.. special tentunya mee bandung…. InsyAllah ORI beb….. kalau dtg mattop meh cuba nasi goreng mattop….. memang meletoppp….

    layari blog mattop di mattopbariani.blogspot utk perkembangan dan promosi terkini….

    kalau nak ke mattop, leh call mattop dulu di talian 0133333374…. leh kita sama2 sembang.. 😀

    salam….
    .-= mattop´s last blog ..LATEST FLYERS =-.

    KNizam Reply:

    mattop : hehe sama2 ya 🙂

  4. Salam bro,
    Ada satu lagi kedai nasi beriyani, kat BB Bangi ni! Kat seksyen 15, kalau tak silap! Sebelah Restoran Puteri Bongsu, Restoran Anje namanya! kat siti mmg masakan Johor such as Soto, Mee bandung, Laksa Johor, Mee Rebus etc! Harga, affordable! Rasa, pun sedap jugak!Depan PKNS pun ada, Briyani Ghazal, tu pun ok! Kalau tapau, banyak sangat especially kalau beli beriyani daging, beli je nasi kosong tambah untuk makan dgn lauk daging tu!
    .-= Myza´s last blog ..What A Hectic Week For Me ! =-.

    KNizam Reply:

    myza : hehe yep rasanya mcm pernah makan la kat bangi tuh. tapi dah lama la kot. hehe 🙂

  5. Saya banyak kali le juga ke beriani Mat Top Bangi. Pernah ke beriani Anje (di skudai dan bangi – kurang menarik), juga pernah ke beriani Ghazal Bangi (sederhana), pernah ke beberapa kedai beriani di sekitar JB (sederhana) dan Batu Pahat (sederhana).

    Antara beriani yang sedap bagi saya ialah:

    1. Beriani di food court jln negara 1, Taman Melawati KL
    2. Beriani mat top BB bangi

    KNizam Reply:

    ded1 : yang kat melawati tuh mmg lembut je daging dia kan. hehe 🙂

  6. harga tak berbaloi!!!
    tolong tingkatkan kualiti dan kuantiti makanan!!!
    bufet ramadan yang paling mahal dan tak berbaloi pnh jmp kt mlaysia ni.
    sy dtg 17 Ogos 2010.
    apa yang diiklankan tak sama langsung dengan apa yang ada.
    ada la 30% je yg sama
    tolong jgn bg janji kosong.

    fariz Reply:

    mat top harus kembalikan kualiti control. Semalam 2.9.2010 saya beli utk take away – kuantiti nasi amat sedikit, berasnya juga mcm x berkualiti. Rasa lauk2nya pun dah x best mcm dulu. Kenapa jadi mcm ni? Nak pelanggan lari ke?

    Kalau terpaksa naikkan harga pun x ape, asalkan the quality is maintained. Ini tidak, sy sbgi customer rasa tertipu..

    KNizam Reply:

    fariz : owh ye ke ni hehe 🙂

    mattop Reply:

    thanks atas response… InsyAllah akan diperbaiki…

    KNizam Reply:

    hayat : ok noted hehe 🙂

  7. memang nampak sedap sekali!

  8. Aku baru blk mkn kat mattop beriyani,nilah beriyani yg paling teruk pernah ku jumpa,dahle x berbaloi ngan harga,cukuplah sekali seumur hidup,selalu kat ghazal tp arini tutup,blk terpaksa mkn maggi

Leave a Reply