Prawn Fettuchini in Tomato Sauce (Home Made) !

haha dah lama plak x masak rasanya kan

ni semua pasal ada satu kedai makan ni lah kan

kalau makan kat kedai tuh surelah takkan puas kan. hehe 🙂

ada ke letak udang ngan daging sket je

kuah pun ala2 kadar je. baik tak payah meniaga

sebab tuh aku pun apa lagi terus nak masak fettuchini.

biasa masak spaghetti. kali neh cuba fettuchini plak lah kan

since aku suka pedas so kenalah pakai sauce tomato

letak chili potong sket2 ngan tomato ceri

actually aku main campak2 je

tumis sket ngan olive oil pastu ngan garlic je

takde bawang merah langsung. letak black pepper. hirisan cili merah

pastu guna sauce tomato prego and then masukkan tomato ceri kecik2 tuh

pastu apa lagi masak la sekali fettuchini tuh. hehe 🙂

masa rebus fettuchini make sure masukkan garam sket ngan olive oil tak nak bagi dia melekat kan

hehe kalau ada cili padi maunyer aku hiris2 cili padi sekali

kasi pedas la baru kaw2 kan. hehe 🙂

memang sedap dowh fettuchini kali neh

haha actually kan nak masukkan sekali cendawan ngan sayur sket

sekali balik rumah cendawan takde la plak

bahan2 hijau ie sayur pun takde. daun bawang pun takde. hehe

tak payah sayur la kan. hehe garlic dah ada tuh. hehe 🙂

banyak giler aku letak udang ngan daging. amik kau !

haha puas hati lah. dah la kuah banyak giler kan

memang puas sebab sos tomato pun sedap. haha

terus licin semua makan.

3 orang je makan ni sebenarnya. hehe 🙂

jemput makan ok !

nak recipe ke eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 responses to “Prawn Fettuchini in Tomato Sauce (Home Made) !

  1. huuu~ sdp ye

    KNizam Reply:

    ubey : hehe dah licinnnn punnnn malam tu. hehe 🙂

  2. Tak penah makan menatang fettucini ni..
    Kueytiaw selalu le makan..
    pandai ko masak..
    bertuahlah bakal isteri ko

    KNizam Reply:

    zool : fettuchini neh ala2 mee ngan spaghetti adjer. cuma aku suka ngan sos tomato yang pedas. hehe 🙂

  3. wuuu..sedapnyer gambar Prawn Fettuchini..
    :))

    KNizam Reply:

    jj : kali neh masak special. tuh yang letak banyak giler udang. lepas neh nak letak lala ngan ketam plak. hehe 🙂

  4. fettucini… ni adik badik dgn spaghetti, macaroni, etc. senang ckp pasta le, kuahnya mmg le sikit bagai mcm tuh, kalau dah lencun mcm awak-encik masak tuh dah jd lain.

    KNizam Reply:

    roony : neh nama dia fettuchini fusion melayu ngan italianoo. hehe 🙂

  5. cepat laa bg recipe…jgn duk tnya lg….please….paling penting mudah dan berkesan…itu key dia..

    KNizam Reply:

    adib : ala recipe dia kan ke dah bagi tuh. cuba baca betul2 hehe 🙂

  6. farisaiman

    pergh…selama ni aku makan fettucini masak creamy je…resepi ni nak kene try ni

    KNizam Reply:

    faris : masak tomato la sedap. lagi best kalau letak cili kasi pedas sket. hehe 🙂

  7. farisaiman

    dia kalau masak tomato aku suke makan dengan jenis elbow….baru kuah dia masuk dalam elbow tu dan bila makan terasa rempahnya
    fuh ni kalau fettucini sure kenyang..bawak bekal pergi sekolah best ni

    KNizam Reply:

    farisaiman : yep fettuchini mmg mengenyangkan sebab dia tebal2 tak macam spaghetti. hehe 🙂

  8. erk..lapar siott..

    KNizam Reply:

    titan : hehe semua gambar tuh surelah akan lapar kan. hehe 🙂

Leave a Reply