Ikan Terubuk Bakar Cecah Air Asam, Pucuk Ubi Masak Lemak & Pajeri Nenas @ Pasar Ramadhan, Taman Melawati

heheh 3rd day pun aku still setia lagi ke param melawati neh

ramai orang pun ramailah ! haha

janji aku dapat apa yang aku nak makan

hari neh aku terasa nak makan ikan bakar

bukan sebarang ikan bakar ok

kali neh aku terjumpa ikan terubuk bakar

memang nampak sedap giler dowh masa dia bakar tuh

biasanyer ikan terubuk orang buat ikan masin macam kat sarawak kan

kali neh dia buat bakar plak

tapi awas ! ikan terubuk neh banyak tulang bentuk Y ok

memang merbahaya lah untuk kanak2. not recommended ok! haha

tapi aku dah biasa. ala tulang ikan je kan. asing2 kan lah !

barulah thrill nak makan ikan kan.

tapi tulang dia takdelah sehebat ikan parang yang aku rasa lagi banyak tulang kan

pastu aku beli pucuk ubi masak lemak. memang best giler

aku memang suka ngan pucuk ubi neh

masak la apa pun mesti sedap

kalau ada pucuk ubi rebus cecah dengan sambal belacan lagilah terangkat beb ! haha

masakan melayu yang paling best ni lah dia !

pastu beli sekali pajeri nenas. aku suka sebab dia ada rasa masam2 kan

memang contrast la ngan lauk pauk lain.

plus boleh buat sebagai kuah selain pucuk ubi masak lemak tadi kan

hehe selamat menjamu selera lah

param melawati neh datang setahun sekali je tau. haha

jangan lepaskan peluang meronda2 ke param berdekatan dengan anda

haha selamat berbuka puasa !

7 thoughts on “Ikan Terubuk Bakar Cecah Air Asam, Pucuk Ubi Masak Lemak & Pajeri Nenas @ Pasar Ramadhan, Taman Melawati

  1. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Ikan Terubuk Bakar Cecah Air Asam, Pucuk Ubi Masak Lemak & Pajeri Nenas @ Pasar Ramadhan, Taman Melawati

  2. Perrgghhh… ikan terubok tuhh!!

    KNizam Reply:

    rohaizah : hehe tu la kan. susah nak jumpa ikan terubuk bakar camni. mmg best gilos. hehe :)

  3. caya la gambar.. gila best! takpa2 nanti balik miri i’ll show you the best pic of ikan bakar. kat miri terubuk bakar and sardin bakar is SUPERB! :P

    KNizam Reply:

    nono : hehe waaaaaa nak ikan terubuk masin. hehe :)

  4. wah! mencabar betul bila tengok gmbar ni pada bulan ramdahn…hmm param kat putrajaya ni setakat ni takde pulak lauk2 yang betul2 mencongkam menyebabkan diri teruja nak beli…juadah dia macam biasa jer… :P

    setakat ni kalau gi param mesti cari nasi kerabu jah… :P

    aishahs last blog post..Cari T*azril?

    KNizam Reply:

    aishah : la tak best ke param putrajaya ek. hehe patutnya kat sana la best sebab tempat menarik. hehe :)

Leave a Reply