Steamboat Tomyam, Nasi Goreng Cina, Ubi Kayu Sira Kuning, Air Mata Kucing @ Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa, KL !

hehe aku rasa tetiap tahun aku memang kena datang kat sini la

sebab apa tau ! sebab sini senang nak parking

plus semua kemudahan ada. surau pun ada ok ! haha

aku suka sebab harga pun takde la semahal hotel2 kat kl nun

steamboat dia pun sedap. kali neh aku belah steamboat kuah tomyam

ermmmm yummylicious beb ! haha

memang sedap dowh. semua seafood fresh2 belaka. ketam cenonet pun fresh gak ! haha

lagi satu aku suka ngan dessert dia.

dessert simple je. ada ubi kayu sira warna kuning

memang sedap giler. jakun kejap aku yang dah lama tak makan ubi kayu neh kan

pastu dia ada air cincau caucincau mata kucing yang best gilos!

memang cool beb !

cuma satu je la kan, apsal la mangkuk kecik buat nak amik air tuh kecik giler ah

tak puas la nak minum. ended up aku minum je kat tepi buffet set tuh. haha

keji la plak rasanya kan. huhu

lagi satu kalau pegi sini korang tak perlu order air sebab dah ada air mata kucing ngan mineral water.

so untuk memuaskan nafsu serakah nak minum air mata kucing tuh, aku dengan selamba badaknyer terus habiskan air mineral and then amik air mata kucing pakai cawan mineral tuh.

haha class kau! puas hati aku dowh. haha

last year aku tak buat taktik neh sebab tak tahu lagi

ingatkan ada la bagi gelas besar sket kan. haha

last year siap order fresh oren lagi dowh. haha

sekali kena bayar extra rm3 segelas air oren hampeh. haha

kali ni aku dah tahu dah taktik dia. jangan order air

cuma habiskan air mineral then masukkan air mata kucing dalam bekas tuh

aku tengok tahun neh takdela seramai tahun lepas.

tahun neh mcm 70% penuh je restoran nelayan titiwangsa neh kan.

mungkin sebab harga minyak naik kot

aku nak datang sini from pj mak aihhhh, jem giler babas wa cakap lu!

aku sampai lagi 10 minit nak azan. apakah ?

benci aku dok lama2 dalam jem. hehe

tapi puas hati la makan steamboat kat sini. kitaorang belasah sotong ngan udang banyak giler

siap daun bawang ngan sayur pun ader ok!

sotong kurita tak payah cakap la. berlambak. haha

ketam semua cenonet adjer. tapi still maintain fresh. haha

udang memang cool! cuma aku lagi suka kalau ada udang kertas. haha

kalau ada lobster sure lah steamboat neh harga dia rm200 kan. haha

anyway mmenag puas hati la. makan sedap. minum puas. semua ok

siap ada live band entertain kitaorang ngan lagu keroncong lagi dowh

haha jemputlah ke taman tasik titiwangsa ok

errrr eye on malaysia dah kena rombak dah. so dah takde la tarikan ke tasik ni lagi

sungguh sedey la. haha tak sempat aku nak naik eye on malaysia waktu malam. haha

kejam kan. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “Steamboat Tomyam, Nasi Goreng Cina, Ubi Kayu Sira Kuning, Air Mata Kucing @ Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa, KL !

  1. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Steamboat Tomyam, Nasi Goreng Cina, Ubi Kayu Sira Kuning, Air Mata Kucing @ Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa, KL !

  2. makanan nampak sedap. macam menarik ajer…hmmm
    ubi kayu sira tu..memang sedap. mak saya selalu masak dulu. 😛

    aishahs last blog post..Cari T*azril?

    KNizam Reply:

    aishah : hehe mmg sedap banget tau. hehe tu la kan sedap plak dapat merasa ubi kayu sira tuh. hehe 🙂

  3. seronoknye dia makan sana sini… sedap2 pulak tuh….

    KNizam Reply:

    shaxx : hehe memang sedap giler ah. haha 🙂

  4. adeh lapar……

    KNizam Reply:

    topo : lapar sangat ke ek. hehe 🙂

Leave a Reply