Kuetiaw Goreng Takde Kerang, Cendol So-So & Cili Padi Kicap kat TESCO Setia Alam !

hehe dah lama rupanya aku tak melawat ke setia alam

last sekali aku dengar dah bukak tesco lah kat setia alam neh kan

so lepas bayar duit apa ntah kat setia alam sales centre

eh silap. diaorang panggil setia alam welcome centre ok. hehe

lepas tuh aku tergerak plak nak pergi lunch kat tesco setia alam neh

tesco design mcm kat tesco tempat lain. cuma kali neh mcm kecik sket la

heeh kaler purple foodcourt dia

aku x sempat nak meronda2 semua dalam tesco neh sebab nak cepat rushing balik ke kl

so kali neh aku makan kuetiaw goreng. takde kerang beb ! benci aku . tralalalalalaaaaa

haha pastu pekena plak chendol. x sedap dowh !

dah la rasa mcm frozen food adjer kan.

memang tak recommended lah chendol kat tesco shah alam neh

hehe baik lagi chendol kat kuala kangsar nun ! haha

kuetiaw goreng dia boleh tahan jugak la

sedap pekena dengan telur goreng. paling best sebab ada chilli padi kicap

memang best giler dowh !

hehe aku suka la dengan pedas2 neh. memang mengancam dapat makan kuetiaw goreng

partner plak ngan chiili kicap pedas kan.

pweghhhhhhhhhhhhhhh heaven !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Kuetiaw Goreng Takde Kerang, Cendol So-So & Cili Padi Kicap kat TESCO Setia Alam !

  1. bila nak terlepas ke muara ikan bakar port klang pula?

    KNizam Reply:

    26 : wahhhh pernah sampai sana tapi x amik gambar la. hehe πŸ™‚

  2. aku selalu gi kat sini …kalau nak shopping keperluan dapur itu ini…lagi pun dekat ngan umah aku …sekangkang kera jer…
    aku tak pernah try makan kuetiaw ni sebab makan dalam kuali…tak masyuk ler aku nak makan dalam kuali he he he…
    selalunyer aku makan charkuetiaw jer kat sebelah kedai kau beli kuetiaw ni…
    standardlah makanan kat food court abang LA yang masak…he he he…

    KNizam Reply:

    layanblues : tuh la pasal. seb baik sedap gak la. chendol hampeh. haha πŸ™‚

    eh ko dok kat setia alam eh ?

    layanblues Reply:

    aku duduk bandar bukit raja la bro…mana mampu beli rumah kat setia alam 1/2 juta beb… paling murah pun 300K…
    nak sedap makan kat area aku nih la…kau try datang memalam sikit…antaranya RAMAI SEAFOOD kat jalan batu belah,nasi lemak SRI HAS (24jam tu) kat jalan pasar besar jalan meru dan charkuetiaw taiping sebelah kedai nasi lemak tu (open air lagi…)

    KNizam Reply:

    layanblues : owh bukit raja eh. cool gak tuh. jiran aku la nanti. hehe πŸ™‚

    wahhh byk ke tempat makan best kat meru eh ?

    layanblues Reply:

    kat MERU aku tak usya sangat bro…tapi kalau kau minat makan SALERO PADANG / MINANG ada ler kat bus stop pekan MERU…kat jalan KAPAR pun ada SALERO MINANG…

    KNizam Reply:

    layanblues : aisey x banyak ke eh. hehe ok thanks πŸ™‚

  3. oh2. kuetiau dia nampak sedap..

    and aku mmg x makan kerang.. =)

    KNizam Reply:

    maja : mmg sedap pun. tapi x leh lawan yang kat penang lah. hehe πŸ™‚

  4. kedai char koew tiaw tu idup lagi ek?udang dia besar gajah wakaka…nak stim layan belakang ocean tempat ramai maknyah..situ ade bebudak muda bukak gerai ala2 lori..makan kentang sambil tengok maknyah menjual body hehehe….eek ada lagi ker gerai tu tah la..

    KNizam Reply:

    26 : udang besar gajah ? perghhhh kena cuba neh. hehe πŸ™‚

  5. setia alam? meru meru.. haha

    KNizam Reply:

    joe : haha banyak la ko. setia alam ok. haha πŸ™‚

  6. aku dah pernah makan kat sini sekali. layan western food. tapi area food court hari tu ada lalat banyak…

    KNizam Reply:

    noorizham : ko dok kat setia alam ke eh ?

  7. klo g seti alam..
    korang kne try g mkn kt restoran lilawadi..
    best gle mknn kt stu..
    aku suggest order “tom yam pok tek n ikan siakap sos lilawadi”
    pg skali, mst rse nk g lg..confirm!..
    kdai tu kt area kopitiam yasmin n mmg byk kdai mkn cine kt stu..

    KNizam Reply:

    jojo : wokay thanks. sure akan singgah sana nanti. hehe πŸ™‚

  8. hi…
    nice photo!!
    makan dlm kuali…hiks..nampak mcm sedapppp nya…tapi mmg lah kue teow lagi best kalau ada kerang…kannnn….

    KNizam Reply:

    catz : hehe tuh la kan. mmg mcm twin la kerang ngan kuetiaw. hehe πŸ™‚

  9. Aku pun duk kat batu belah gak..try AFNAN sebelah masjid batu belah..kerabu mangga dia..pergh!!sedap…lagi satu dia pnya chicken chop….meletup…

    RAMAI SEAFOOD mmg dah famous..artis balik shooting pun singgah kat situ..

    KNizam Reply:

    putera : wahhhhh mcm dah lama tak pekena seafood la. hehe πŸ™‚

Leave a Reply