Pengat Ubi Kayu kat Kampung Aku, Jasin Melaka !

hehe dah lama rasanya tak makan pengat ubi kayu

padahal baru je cny holidays hari tuh mak aku masakkan

hehe kat mana nak carik pengat ubi kayu yang best kat kl eh ?

akunak yang sejuk

sure best giler kan. boleh licin pinggan woooooo. hehe

amende benda yang putih2 tu eh ?

kitaorang makan pengat ubi kayu neh sekali ngan ayam2 bbq hari tuh

memang best giler dowh !

memang lagi best kalau dah disejukkan dalam peti ais.

perghhhhhhh syurgawi lah !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 responses to “Pengat Ubi Kayu kat Kampung Aku, Jasin Melaka !

  1. pengat memeang kegemaran aku tak kiralah pingat ubi, pisang, nangka.sumernye best.tapi aku tak suka pengant labu. benda yang bulat putih tu sagu mata ikan

    KNizam Reply:

    hady : owh ye ke nama dia sagu mata ikan. unik gak kan. hehe πŸ™‚

  2. yeah, pengat jasin la paling best..
    x gitu??

    KNizam Reply:

    bd : hehe mentang2 la ko asal jasin ngan zool eh. hehe πŸ™‚

  3. sedapnye..dah lama tak mkn nih… nak balik kampung nak makan pengat ubi kayu…..

    akak puasa …dugaan nih

    KNizam Reply:

    sawanila : hehe beli je ubi kayu kat pasar then masak terus hari neh. hehe

  4. sedappp…kena pulak kalau mak yang masak boleh ulang ulang makan sampai malam tu…kena teh o panas kurang manis…mabeles…

    KNizam Reply:

    layanblues : neh minum petang mmg best la. tambah2 kalau musim2 hujan kan. hehe πŸ™‚

  5. Yang putih2 tu sebenarnya sagu… Dia ada colour putih2 kalau tak dimasak betul2… kalau betul2 masak…dia takde putih2… nanti semua macam lutsinar gitu… Maknanya kalau yg putih2 tu semua resap air…dia jadi lutsinar. So kalau masak sagu, kena bubuh air yg cukup baru lah cantik bila semua resap air & takde putih2. Itu lah tips dia…

    KNizam Reply:

    tok li : hehe thanks for the info. best gak sagu neh kan. hehe πŸ™‚

  6. Musafir HomeTown Jasin Melaka Promotion Price RM70/night.Blog http://jasinhomestay.blogspot.com @ 0123736548
    AMSΒ΄s last blog post ..Kadar RM70 semalam untuk sebuah rumah!

    KNizam Reply:

    ams : wahhh banyak dah homestay kat jasin eh hehe πŸ™‚

Leave a Reply