Makan-Makan Kat Splendid Cafe, Carrefour Wangsa Maju, KL !

hari tuh aku sempat pegi makan2 kat this new cafe kat carrefour wangsa maju

mula2 tuh aku ingatkan secret recipe, sekali rupanya mcm je secret recipe

aku order mee kari neh. memang sedap la kan. hehe lagi sedap kalau ada cili kicap !

tapi memang sebijik la kan. hehe

masa nak masuk2 tuh pun aku takut2 je

adik aku order nasik lemak ayam goreng. mmg nampak sedap. sama mcm dalam menu

sebab takut salah masuk kedai secret recipe lah plak. haha πŸ™‚

hehe kalau kroang tengok pada lambang dia ngan font tuh lebey kurang sama je ngan secret recipe nyer trademark kan. hehe sapa punya idealah neh. hehe πŸ™‚

aku cam biasalah kan kalau pergi mana2 mesti nak minum iced lemon tea punya

kali neh iced lemon tea dia kureng la sket. best lagi yang kat secret recipe. hehe

adik aku order coke rasanya. coke cam biasalah mesti best punya. hehe

korang tengoklah tuh, dah sekeping lemon je yang dia bagi

cukup kedekut kan. bagi la 3-4 keping ke kan. haha

aku tak recommend la iced lemon tea kat sini. hehe

kat bawah neh ada hiasan untuk setiap meja. mcm biasa2 je lah

aku rasa better diaorang letak bunga hidup. lagilah ceria cafe neh nanti. hehe

ni interior dalam cafe neh. nampak cool gak kan.

dengan lukisan2 besar camtuh mmg dah mcm secret recipe lah kan

kedai dia kat area kfc dalam wangsa maju nyer carrefour tau

yang ni menu dia. menu nampak menarik je kan

ye lah kan menu kalau tak menarik harus aku terus keluar makan kat kfc je kan. haha

perghhhhh ada earl grey tea kegemaran aku lah

tapi apsal lah mahal sangat tu ek. hehe better minum kat coffee bean je

at least kat coffe bean dapat cawan putih yang bagak giler. hehe

hah tu lah gambar nasi lemak ayam goreng yang aku cakap tadi

adik aku order yang tu lah. bila sampai sebijik mcm dalam menu

hehe yang ni aku respect la ngan diaorang. haha

kat sini cam biasa akan ada cakes la kan

tapi sebab aku dah kenyang so takde la cakes as pencuci mulut

semua dah nak terbongkang je ni. haha

yang tuh sup cendawan. memang agak kureng la aku order neh

sedap lagi sup cendawan kat pizza hut tau. hehe

dah la bagi 2 keping je garlic bread. bagilah lebey sket kan. hehe

aku kalau sup cendawan neh mestilah nak makan dengan garlic bread kan.

barulah ada ngam ho !

tu dia garlic bread yang 2 keping je dia bagi

sungguh kedekut la camtuh kan

harus lepas neh aku pergi carrefour beli french loaf and then buat garlic bread puas2 haha

tu dia nasi lemak ayam goreng yang best giler

sambal dia tuh yang best sebenarnya. hehe memang cool dan cukup pedas

i like !

sekianlah ada report saya daripada wangsa maju

semoga ketemu lagi ya. haha πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 responses to “Makan-Makan Kat Splendid Cafe, Carrefour Wangsa Maju, KL !

  1. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Makan-Makan Kat Splendid Cafe, Carrefour Wangsa Maju, KL !

  2. adehh lapar plak tengok semua pic ni…

    KNizam Reply:

    adry : hehe kenalah pergi makan terus tuh kan. hehe πŸ™‚

  3. perghhh mahal! jom lepak warung la camni ngeee~

    Adilas last blog post..I got TAGGED!

    KNizam Reply:

    adila : mmg mahal. baik la pergi tempat lain. haha πŸ™‚

  4. Pingback: Makan Malaya » Jom Kita Buat Roti Garlic Sendiri ! Hehe :)

  5. tgk ape yg i mkn kt spendid lak

    KNizam Reply:

    rya : hehe mcm cool dan sedap je spaghetti tu ek. hehe πŸ™‚

  6. bestnya…rasanya kat carrefour ampang pun ada kafe ni… πŸ˜›

    aishahs last blog post..What?

    KNizam Reply:

    aishah : owh ka semua carrefour ada ke ek. hehe πŸ™‚

  7. Better dont be fool by thier things,my friend told me that thier food are pre-cook,like the tomyam,nothing special,just paste. all most everything are pre cook.

    KNizam Reply:

    nick : la ye ke. x tahu la plak pasal tuh. hehe πŸ™‚

  8. my friend keje kat secret recipe.. and then,dia tunjukkan menu and suasana secret recipe kat saya.. yes,memang splendid tiru sebijik mcm secret recipe..siap pic wall pun sebijik..cake,minuman ice lemon tea pun sebijiklah..ala,yg nasi ayam goreng tu sebab pic ngan realiti sama pun sebab dia simple and easy to do it.. thats y nampak sama je dlm pic.. betul tak?

    KNizam Reply:

    ming : owh ye ke eh πŸ™‚

  9. haha..
    ni restoren miss chai ngan suami dier…
    baek korang jgn mkn kt cni..
    sume mknn tu mmg da ader dlm peti sejuk..
    chef dier cume pnskan jer…
    lg2 ciken chop tu…

    lg satu…spanjng aku keje kt cni (xsmpai sbulan), tiap2 hari ader org komen x sdp…ader gak yg bling2 duet (xrela nk byr)…ader gak yg mntk tukar lauk (sbb da sjuk..nasi x smpai2)..
    ntuk pngetahuan korang…lauk2 cm sambal udang tu sume diorg pnskan jer..jd da x fresh!!…sbb tu xsdp..

    aku kje cni gaji aku rm1500…masyuk gler kn?
    tp aku berenti sbb x smpai ati aku tpu customer.. (yela..mknn x fresh..bleh kne sakit taw)..
    bos dier pn cm cilake jer…customer komplen..dier suh aku settlekn..aderke ptt?las2..aku yg kne mara…

    p/s: nak taw spe bos dier?haaa..pi kt splendid care4 wangsa maju,cri laki cina yg duk blakang skali (dkt ngan dapur).n ader laptop dpn dier…itulah bos!..jgn lpe simbah air kt bos tu taw..

    KNizam Reply:

    wan : la sampai mcm tuh sekali eh. sure lah tak kekal lama kedai tuh kan. hehe πŸ™‚

  10. Thanks for sharing the infos, i found it really useful. I’m reading you from my hotel room πŸ™‚ i’m on vacation here hotel

    KNizam Reply:

    spry : wow cool. great vacation ya πŸ™‚

Leave a Reply