Makan-Makan Kat Splendid Cafe, Carrefour Wangsa Maju, KL !

hari tuh aku sempat pegi makan2 kat this new cafe kat carrefour wangsa maju

mula2 tuh aku ingatkan secret recipe, sekali rupanya mcm je secret recipe

aku order mee kari neh. memang sedap la kan. hehe lagi sedap kalau ada cili kicap !

tapi memang sebijik la kan. hehe

masa nak masuk2 tuh pun aku takut2 je

adik aku order nasik lemak ayam goreng. mmg nampak sedap. sama mcm dalam menu

sebab takut salah masuk kedai secret recipe lah plak. haha 🙂

hehe kalau kroang tengok pada lambang dia ngan font tuh lebey kurang sama je ngan secret recipe nyer trademark kan. hehe sapa punya idealah neh. hehe 🙂

aku cam biasalah kan kalau pergi mana2 mesti nak minum iced lemon tea punya

kali neh iced lemon tea dia kureng la sket. best lagi yang kat secret recipe. hehe

adik aku order coke rasanya. coke cam biasalah mesti best punya. hehe

korang tengoklah tuh, dah sekeping lemon je yang dia bagi

cukup kedekut kan. bagi la 3-4 keping ke kan. haha

aku tak recommend la iced lemon tea kat sini. hehe

kat bawah neh ada hiasan untuk setiap meja. mcm biasa2 je lah

aku rasa better diaorang letak bunga hidup. lagilah ceria cafe neh nanti. hehe

ni interior dalam cafe neh. nampak cool gak kan.

dengan lukisan2 besar camtuh mmg dah mcm secret recipe lah kan

kedai dia kat area kfc dalam wangsa maju nyer carrefour tau

yang ni menu dia. menu nampak menarik je kan

ye lah kan menu kalau tak menarik harus aku terus keluar makan kat kfc je kan. haha

perghhhhh ada earl grey tea kegemaran aku lah

tapi apsal lah mahal sangat tu ek. hehe better minum kat coffee bean je

at least kat coffe bean dapat cawan putih yang bagak giler. hehe

hah tu lah gambar nasi lemak ayam goreng yang aku cakap tadi

adik aku order yang tu lah. bila sampai sebijik mcm dalam menu

hehe yang ni aku respect la ngan diaorang. haha

kat sini cam biasa akan ada cakes la kan

tapi sebab aku dah kenyang so takde la cakes as pencuci mulut

semua dah nak terbongkang je ni. haha

yang tuh sup cendawan. memang agak kureng la aku order neh

sedap lagi sup cendawan kat pizza hut tau. hehe

dah la bagi 2 keping je garlic bread. bagilah lebey sket kan. hehe

aku kalau sup cendawan neh mestilah nak makan dengan garlic bread kan.

barulah ada ngam ho !

tu dia garlic bread yang 2 keping je dia bagi

sungguh kedekut la camtuh kan

harus lepas neh aku pergi carrefour beli french loaf and then buat garlic bread puas2 haha

tu dia nasi lemak ayam goreng yang best giler

sambal dia tuh yang best sebenarnya. hehe memang cool dan cukup pedas

i like !

sekianlah ada report saya daripada wangsa maju

semoga ketemu lagi ya. haha 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 responses to “Makan-Makan Kat Splendid Cafe, Carrefour Wangsa Maju, KL !

  1. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Makan-Makan Kat Splendid Cafe, Carrefour Wangsa Maju, KL !

  2. Pingback: Makan Malaya » Jom Kita Buat Roti Garlic Sendiri ! Hehe :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.