Pau Yang Lembut di Kedai Pau Yik Mun, Tanjung Malim, Perak

actually dah lama dah aku pi makan pau neh, dalam bulan may 2008 !

sekarang baru ada masa nak buat posting. hehe lama giler kan 🙂

masa tuh aku on the way nak pergi ke tournament hoki kat perlis

so dah terlanjur singgah lah ke tanjung malim.

actually dulu aku pernah singgah makan pau kat sini, tapi kali neh mcm dah tak hengat la plak kat mana. sudahnyer berpusing2 kat town tg malim aku. last2 tanya orang diaorang cakap just pergi straight je lepas ktm station

hehe akhirnya jumpa gak la pau yik mun tg malim yang famous giler neh kan

kat sini bukan setakat pau adjer yang ada. ada macam2 dah kat sini

aku tengok tempat parking pun senang. so lepas neh bolehlah pergi lagi kan. hehe

pau kaya dengan pau kacang dia memang lembut giler ah

ada logo halal jakim lagi kat belakang pau tuh. hehe 🙂

memang lembut. kena plak dengan cincau soya. perghhhh sedap beb !

aku tengok ada satu geng motosikal besar tengah melantak pau jugak kat sini

memang sesuai la nak jadi tempat persinggahan kalau nak ke utara via plus highway kan

so kawan2 sapa2 nak makan the pau in malaysia, bolehlah ke sini !

jangan lupa keluar ke exit tg malim and then ke pau yik mun ya ! hehe 🙂

harga aku tengok takdelah mahal sangat.

standard kat area tg malim la kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 responses to “Pau Yang Lembut di Kedai Pau Yik Mun, Tanjung Malim, Perak

  1. Pingback: Pau Yik Mun kat Tg Malim, Laksa Kuala Sanglang kat Kangar & Nasi Ganja RM2 kat Kangar ! Hehe :) at KNizam Artwerk

  2. baru pekena semalam..sebut betul2 “Yik Mun” bukan “Mun Yik”..kekeke

    KNizam Reply:

    han : haha sebut pun kena betul2 ek. hehe 🙂

  3. halal ke?
    takde rekod pun kat web halal jakim

  4. Salam,
    aku ni org tg malim, dok tg malim sedari kecik. setahu aku org tg malim tak heran pun dgn pau dia ni, tak famous pun. aku tk pernah pi mkn pau ni kecuali sekali dlm thn 1963 (masa tu umur 13 thn, tak tahu apa-apa terbeli). Halal??? ntahlah !

    KNizam Reply:

    skinhead : hehe 🙂

Leave a Reply