Pernah Ke Makan Kat Warung Saga, Jalan Yahya Awal, Johor Bahru (JB) ?

aku baru perasan ada video baru kat malaysian insider bawah neh

pasal 13 mei. aku malas nak cerita pasal 13 mei

tapi aku nak cerita pasal warung saga yang feature dalam video neh

thanks to fat bidin sebab feature warung saga kat JB ni ! hehe :)

korang pernah ke sampai ke warung saga kat jalan yahya awal JB ?

best wooooo warung saga. mcm2 makanan ada

ikut hari lah kan. hehe hari ahad ada mee rebus special

korang dengar je lah towkey dia cakap apa menu ada setiap hari.

laksa johor hari sabtu kalau x silap aku lah kan. hehe :)

anyway warung saga neh famous sebab ada banyak gambar2 klasik kat dalam kedai dia

ada gambar arwah tan sri p ramlee. dan banyak lagi gambar2 lama

aku masa pergi masuk kedai neh mmg leka lah menengok kesemua gambar2 tuh

memang recommended. dah la makanan sedap.

banyak plak koleksi sejarah dengan gambar2 kat dalam ni.

apa lagi tunggu, pi lah JB !

singgah lah ke warung saga ya !

6 thoughts on “Pernah Ke Makan Kat Warung Saga, Jalan Yahya Awal, Johor Bahru (JB) ?

  1. I come across a big halal makan place Restauran IS HaZara at Taman Rinting (new).
    It is located beside TS Hotel (Taman Rinting Baru)
    The best food there is Naan, with Garlic, Ginger, Butter and Cheese flavour. and not miss their nice kabab too.
    Ayam Tandori and susu lembu also a favourite choice too.
    This is the cheapest western food in JB.
    No 53, 55, Jalan Sana 2. Taan Rinting.
    07-386 8766

    Reply

    KNizam Reply:

    duyung : i used to jalan-jalan cari makan at jb from 2000-2003 before being transferred to KL. hehe :)

    Reply

  2. Dah lame aku x lepak Warung Saga.WS ni bleh dikatakan port yg mesti ada dlm jadual aku satu ketika dulu…Feberet menu yg x bleh aku lupekan x lain x bkn Tauhu Goreng…Perghhh mmg kecor air liur siot….

    Reply

    KNizam Reply:

    jai : hehe tuh la kan. aku pun last sekali sampai sana 2003. hehe :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge