Satay Daging + Ayam + Arnab, Kuah Kacang + Sambal Pedas, Timun Rangup + Nasi Impit Suci & ABC Scoop Special @ Satay Kajang Hj Samuri, Melati Utama !

aku baru perasan yang aku tak pernah post pasal satay kajang hj samuri neh dalam blog

walaupun aku dah selalu melantak satay hj samuri neh sedari daripada belajar kat uniten bangi lagi dulu

sekarang dah berlambak2 dah cawangan satay kajang hj samuri ni kan

dah berlambak, orang kata tak perlu ke kajang lagi kalau nak menikmati satay kajang hehe

apa2 pun mmg sedap la satay kajang hj samuri neh. dengan sambal dia yg pedas2 tuh kan

kuah kacang mmg terbaek la aku pernah rasai. mmg sedap. sanggup beratur nak tunggu meja kosong

dulu2 masa study kat uniten, setiap kali singgah kajang kadang2 mesti singgah makan satay

masa tu ada kat tepi sungai, tapi sebab nak dekat dengan tempat tunggu bas, layan yang kedai kat medan mara je la kan

okeylah kita biarkan gambar2 satay plak berbicara dengan korag

pasti terluir punyalah! hehe

tu dia mula2 sekali sampai mestilah timun yang dipotong sebegitu rupa

dengan nasi impit nya yang lembut. kalau ada dalam kelonsong ketupat mesti lagi best kan

tapi nasi neh syarat je. nak makan dengan satay kejap lagi

tu dia tempat bakar satay yang sungguh moden dalam kawasan dipagari cermin kaca telus

so korang boleh lah nampak pekerja2 hj samuri neh membakar satay tuh

memang mementingkan kebersihan la aku tengok kat sini

sesuai nak bawak keluarga. hehe :)

abc special sudah sampai kat atas meja aku

besar ya amat la plak abc neh sampai x muat nak masuk gambar

satu je la aku benci kat mana2 kedai jual abc

abc neh kan ke lagi best kalau letak dalam mangkuk, senang sket nak makan nya

tu belum ada scoop ice cream lagi, kalo idak mau terjatuh ice cream ke atas meja. hehe :)

tu dia sudah sampai satay arnab, daging ngan ayam

sedap2 belaka, dibakar dengan begitu berhati2 dengan rasa arang yang asli

memangs edpa dowh. aku pun terliur masa buat posting neh ok. mmg ngidam la lepas neh kan

satay neh dulu2 rm0.50 adjer, sekarang x sure la plak harganya

rasanya dah naik sket kot. takpe janji saiz dia besar dan puas memakannya kan. hehe :)

ni la dia main ingredient dalam satay kajang neh

kalau kuah kacang ngan sambal x best, memang aku tak singgah la kan. hehe

apa2 pun kuah kacang ni la yang membuatkan satu2 kedai satay tu selalu dikunjungi

aku sendiri x pernah la cuba buat kuah kacang neh kan

cubaan buat sambal tuh pernah la. hehe :)

amacam ? puas ke idak tengok gambar2 tadi. hehe

aku amik pakai handphone e71 sahaja gambar2 ni semua ok

malas la nak usung ke sana ke mari digicam aku tuh hehe

apa2 pun bila last sekali korang makan satay kajang ek ?

9 thoughts on “Satay Daging + Ayam + Arnab, Kuah Kacang + Sambal Pedas, Timun Rangup + Nasi Impit Suci & ABC Scoop Special @ Satay Kajang Hj Samuri, Melati Utama !

  1. nice captured.. huhu…mmg tliur.. last ku mkn satay kat tmn melati ni la…dlm tahun lpas :)

    Reply

    KNizam Reply:

    sue : hehe pi je. kat msia tu kan. hehe :)

    Reply

    sue Reply:

    tu la..harus la pekene satay ni sok lusa.. hihi.. :)

    Reply

    KNizam Reply:

    sekarang saya plak yg terliur. hehe :) lambat lagi la plak nak balik msia neh. hehe :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge