Cendol Paling Popular & Glamer – Cendol Leman Dawi @ Senawang, Seremban, Negeri Sembilan

hehe masa aku masuk treasure hunt hari tuh kan

aku sempat la singgah ke cendol leman dawi yang famous neh

lepas keluar majalah 3 hari tuh terus ramai giler manusia

korang tengok je lah betapa panjangnyer orang beratur nak makan cendol

aku plak terpaksa singgah sebab salah satu requirement masa hunt tuh, kena singgah sini

and then kene pekena cendol sekali. hehe

korang layan je lah gambar2 kat bawah neh ya

masa team aku sampai nampak ada marshall kitaorang tengah tunggu

sambil pegang sepanduk tuh. sekali aku hengat sapa la kan. hehe

Jom Belasah Cendol Sejuk Giler & Rojak Sempoi @ Warung Depan Pizza Hut, Port Dickson, N9 !

hehe aku tak perasan plak nama kedai or warung yang jual cendol neh

since ada pizza hut dekat sini so aku namakan dia dengan warung sebelah pizza hut je lah

hehe sedap la jugak cendol dengan rojak dia

kena plak makan masa tengah hari. masa matahari tengah panas membara

hehe korang jangan lupa cuba makan cendol neh ok

senang je nak jumpa

depan pizza hut je ok

pizza hut neh ada satu je ok kat pd neh. hehe

Jom Pekena Iced Lemon Tea Sejuk Giler & 100 Plus Lemon kat ILHAM Resort, Port Dickson !

hehe biasanya kita buat entri makan2 kan

kali neh kita buat entri minum2 plak. haha sure takde orang buat kan

lepas aku dengan adik2 aku keluar dari hutan rumah api tg tuan, haus giler beb !

perghhh lega giler ah dapat minum iced lemon tea dengan 100 plus kan

terus singgah kat ilham resort and then nak lepak2 la kat sini

dah la haus giler kan. dapat plak minum sebelah pool

korang tengok la topi aku tuh

berpeluh sakan beb. memang basah cap tuh ok

Nasi Lemak, Telur Kampung 1/2 Masak, Roti Bakar & Kopi Kaw Kaw @ Kedai Kopi Pak Lang, Port Dickson !

actually aku dah pergi kedai kopitiam pak lang pd neh dah banyak kali

mula2 jumpa pun secara tak sengaja

masa nak register adik aku kat poli pd, nak pergi bfast

sekali terjumpa kopitiam neh. apa lagi terus belasah je lah kan. hehe

aku rasa best gak la kopitiam neh

banyak makanan dia and then interior dia pun ok jugak. hehe

oklah let the pics do the talking, shall we…

tengok la tuh exterior yang sungguh menawan kan

aku memang daripada dulu berkenan degan style tingkap ala2 melaka style tuh

Laksa Teluk Kemang, Mirinda Oren Botol, Nasi Lemak Kemang & 7Up Botol !

perghhhh selama aku pergi telok kemang takde plak aku tau yang kat sini ada laksa telok kemang yang kaw-kaw punya. haha

nampak macam laksa penang yang biasa2 je (in fact mmg laksa penang pun)

tapi sebab dah makan tepi pantai. dibelai desiran angin sepoi2 bahasa sepanyol

pipi plak dibelai angin timur barat. perghhhh laksa penang pun jadik sedap

eh laksa telok kemang la bukan laksa penang. haha

korang tengok la sendiri gambar laksa tuh. memang best beb ! haha

memang cool giler. nak plak lepas makan laksa yang cool, pekena nasi lemak kemang yang cool