Cendol Paling Popular & Glamer – Cendol Leman Dawi @ Senawang, Seremban, Negeri Sembilan

hehe masa aku masuk treasure hunt hari tuh kan

aku sempat la singgah ke cendol leman dawi yang famous neh

lepas keluar majalah 3 hari tuh terus ramai giler manusia

korang tengok je lah betapa panjangnyer orang beratur nak makan cendol

aku plak terpaksa singgah sebab salah satu requirement masa hunt tuh, kena singgah sini

and then kene pekena cendol sekali. hehe

korang layan je lah gambar2 kat bawah neh ya

masa team aku sampai nampak ada marshall kitaorang tengah tunggu

sambil pegang sepanduk tuh. sekali aku hengat sapa la kan. hehe

aku terus park and then dah tak sabar2 nak makan cendol neh

cendol paling famous kat malaya neh dowh

sekali nampak brader leman dawi neh sendiri yang pegang papan tanda tuh

respect la sama dia kan

dah la dia boss kat situ. pastu pegang papan tanda

memang famous siot cendol dia neh

dah la masuk majalah 3 kan. makin ramai la manusia yang datang kan

korang tengok je lah punyalah panjang manusia beratur semata2 nak makan cendol

hehe aku tak perlu beratur sebab cendol kitaorang dah reserve awal2

kitaorang beratur kat line lain lah

sebab kitaorang dah bayar dulu kan. hehe

tuh dia makcik2 tengah prepare cendol untuk aku

kaliΒ  neh kitaorang belasah cendol biasa je dulu

nantilah kalau aku ada masa surelah aku akan detour nak makan kat sini lagi kan

hehe memang ramai manusia dowh

tengok tuh siap ada kacang merah

pastu ada pulut. tapi aku x sempat la nak merasa tuh semua

sebab kejar masa punya pasal kan. hehe

kalau tak surelah x sempat nak sampai ke pd nanti

kan ke aku tengah berlumba dalam t hunt neh beb ! hehe

neh team mate aku tengah melantak cendol leman dawi

hehe tak enjoy sangat lah sebab tengah berdiri kan

hehe seb baik tengah treasure hunt kan

kalau idak maunyer aku belasah duduk kat kedai leman dawi neh

hehe apa lagi2 pergilah serbu ke cendol leman dawi neh ok

memang best. cepat habis. so kenalah pergi awal

ala2 susah korang call je dulu sebelum sampai

karang kalau dah habis menangis korang plak. huhu

hehe cendol leman dawi, hak milik kokal !

hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

43 responses to “Cendol Paling Popular & Glamer – Cendol Leman Dawi @ Senawang, Seremban, Negeri Sembilan

  1. Pingback: KNizam Artwerk » Blog Archive » Apa Ko Hengat Senang Ke Nak Tulis Blog Entry Eh ?

  2. mana sedap lagi kno, cendol sini ke cendol kuala tepi sungai tu?

    KNizam Reply:

    e51 : hehe tak leh compare lah. chendol yang kat sini banyak percuma. tambah percuma ok. hak milik kokal. hehe πŸ™‚

  3. en Knizam, bleh bgtau dak camna nak pi kodai pokcik leman nih?tingin sangat dah nih nak makan cendol pokcik leman tu πŸ™‚

    KNizam Reply:

    inabu : cuba search kat wikimapia. sure jumpa πŸ™‚

  4. Xtau lak de cendol famous kat n9… wah mesti kena rasa ni

    KNizam Reply:

    naima : yep kena rasa. sekarang dah ramai giler. hehe πŸ™‚

  5. oooh… dokek yo dgn umah den nih. umah aku kat TTJ, mcm 2km dari sini. marketing dia mmg bagus… dari dlu lagi kalo habis, duk atas kerusi pegang board kata cendol habis. so mcm “peh sedap ke sampai baru pukul 3pm dah habis”. haha. tabik pakcik nih. kalo x silap air sirap dia pun free. hehe.

    Dulu, tempat dia jual skrg tuh terbiar tapi bagus ah skrg dia dah hidupkan kembali. Then depan sikit dalam 10km ada Wet World Air Panas Pedas. Leh cool down pas mandi sana. So kalo rasa nk dtg mkn cendol semata tak berbaloi, leh ah gak cuti2 malaysia bagi merangsang ekonomi negara zaman gawat nih….

    KNizam Reply:

    zarin : hehe mcm tuh history nya ye. cool πŸ™‚

  6. layannnns..

    KNizam Reply:

    en_me : ya layannssss uolzzz haha πŸ™‚

  7. Topek glemer makan cendol kek somban.
    boleh jadi tarikan pelancong ke somban

    KNizam Reply:

    aidilx : hehe kena cuba kan. hehe πŸ™‚

  8. .. perghhh mmg mantap! lain kali aku akan masukkan dalam peta “mesti singgah” aku..

    KNizam Reply:

    sam : hehe singgah jangan x singgah. hehe πŸ™‚

    samdaddycool Reply:

    paling power dia punya psiko “cendol dah habis”…. mmg genius brader nih!

    KNizam Reply:

    sam : tuh la kan. menyebab kan semua kena datang awal. hehe mantop! hehe πŸ™‚

  9. pergh..dah pergi dah..ak x pergi lagi neh…bz ngan exam skrang ni..hohoho..lepas exam boleh ar ni..cantek sangat la neh…hehe

    KNizam Reply:

    izzat : hehe kena pergi tuh nanti. hehe πŸ™‚

  10. uyooooooo
    gile bab ramai org

    sdp sgt erk?
    πŸ˜€

    KNizam Reply:

    enchek : sedap woooooooooo πŸ™‚

  11. ha..ha.. siap ada sign – habis … tak tahan ooo kalau πŸ™‚

    KNizam Reply:

    azwan : tapi mmg betul la cool brader leman ni. siap dia sendiri yang pegang signboard tuh. hehe πŸ™‚

  12. Lepas ni ko singgah plak Coconut Shake Aiskrim Klebang plak..
    Boleh tahan ramai.. Sementara belum masuk tv ni baik ko try..

    KNizam Reply:

    zool : eh zool. bagi aku direction sket. aku neh bukannya biasa sangat jalan2 kat sana ni. hehe πŸ™‚

  13. ingatkan cendol dah habis tewww.. sampai pegang banner.. ekeke

    KNizam Reply:

    en_me : hehe memang cepat habis en_me. x nak pergi ke nanti ? hehe πŸ™‚

  14. baru-baru ni ada tgk kat TV rancangan ‘warung kita’. pakcik ni siap bagi fakta2 pasal negeri smebilan..dia siap hafal segala fakta pasal negeri2..jumlah penduduk bagai…puhhh..
    nampak sgt best lah cendol leman dawi ni…satu hari aku nak le makan cendol ni…

    KNizam Reply:

    catz : mmg sedap woooooo πŸ™‚

  15. salam,
    macam mano nak poei kek sano…teringgin la nak raso cendol pakcik ni…sapo2 dr sbn leh guidekan mcm nak poie…

    KNizam Reply:

    faizal : kalau drive from kl. keluar kat senawang. masuk kanan pastu terus je. cuba check kat googlemaps. sure jumpa. hehe πŸ˜‰

  16. oke bro, been there, done that.. (semalam) ekeke, nanti me citer kehh

    KNizam Reply:

    en_me : hehe ok πŸ™‚

  17. Pingback: cendol 3 bintang « Memang Lumayan

  18. aiseh…

    cendol?

    tak sangka ada sampai macam tu.. huhu.. laku2, time tengahari matahari merembang tu yang ramai org.

    rezeki murah.. alhamdulillah.. walaupun manual.

    KNizam Reply:

    anasxz : hehe melantak cendol masa panas mmg heaven ! hehe πŸ™‚

  19. Aku hadiri majlis penyampaian pingat jasa malaysia di rembau semalam…sekali leman dawi ni antara penerima pingat tu laaaa….ribut dewan ngalahkan artis…patut la takde kat tempat niaga semalam….anywheere disamping berniaga konsep bersedekah terima kasih juga kerana menjaga negara ini satu ketika dahulu…

    KNizam Reply:

    hantusiang : memang sedap la kan hehe πŸ™‚

  20. untung kew die bg prcuma tu ek?
    dasyat glew doe..

    KNizam Reply:

    arel : rasanya makin untung sebab sorang bukannya boleh makan banyak cendol pun kan hehe πŸ™‚

  21. semalam.. saya pergi dengan kawan2.. tapi malangnya… dah habis… baru teringin nak makan.. firstime dengar… sedih… tak tau bila lagi berkesempatan nak rase..
    AnneΒ΄s last blog post ..Cendol Leman Dawi Yang Top! &amp Tempat Bertapa

    KNizam Reply:

    anne : wahhhh saya pun dah lama sebenarnya tak pergi jalan2 cari makan kat cendol leman dawi ni hehe πŸ™‚

  22. Aku yang duduk kat Senawang nie pun blom pernah singgah. Setahu cendol Leman Dawi nie famous sebab pak cik Leman nie peramah, rajin benar berborak sambil memberikan fakta fakta sejarah. Hebat org tua nie, boleh ingat fakta tu. Lagi satu famous sebab cendol dia nie boleh tambah percuma..Bab rasa, no komen sebab aku tak pernah makan.

Leave a Reply