Jom Belasah Roti Bakar, Kopi Gajah, Ice Blended & Roti Kahwin @ Kedai Kopi 434, Muar, Johor !

hehe ini adalah satu lagi posting yang panjang giler

aku tak bertanggungjawab kalau page tak load sepenuhnya. haha

perghhh tengok je lah keenakkan roti bakar 434 kat bawah neh kan

hari tuh aku sempat la singgah ke kedai kopi 434 neh

bawah neh biji2 kopi yang original ok

memang tak tipu punyalah !

ayah aku memang suka giler dengan kopi 434 kat muar neh

kalau tak silap kat kl takde ok kedai kopi neh

punya la lama aku dok kat melaka baru sekarang aku sempat pergi kedai neh ok

memang cool. kopi dia memang pahit giler

brown sugar yang dia bagi tak dapat nak menghilangkan kepahitannya ok

memang pahit giler dowh !

memang tak tahan siot. haha

lagis atu aku suka giler dengan kelembutan roti bakar dia

kaler kuning yang sungguh cool. memang sedap ok !

tu semua menu2 yang ada

actually ada banyak lagilah tapi aku snap yang dua neh cukuplah

nak lebih2 silalah datang ke kedai kopi 434 muar ok

haha adik aku tengah jakun dengan mesin buah kopi yang dah tak boleh guna lagi

dah jadik vintage katanya. hehe

surelah mahal kan machine neh

tu dia siap ada tile sekali dowh

lawa la number dia 434

korang tahu ke apa number ni ?

inilah number telefon kedai neh dulu2

senang je nak hengat kan. hehe

tu dia punya banner kat luar

aku nak minum kopi yang cawan tinggi giler tuh la!

kedai kopi 434 neh depan je dengan stesen bas muar ya

memang sesak giler ah kat sini

aku nasihatkan korang parking je kat sebelah stesen bas and then jalan ke sini

tu adalah biji kopi asli ok

kopi gajah katanya

hehe memang harum la bau biji2 kopi neh dowh !

tu dia special set dah sampai

memang tak sampai 5 minit terus habes roti tuh ok

memang sedap giler wa cakap lu beb !

ni la dia cappuchino kopi 434 neh

memang sedap. memang segar

aku suka la dengan kepahitan kopi dia.

memang cukup pahit dowh !

haha punya la banyak2 menu kat sini

adik aku dengan selambanyer order maggie. haha !

ni style roti yang keras sket.

kureng la compared dengan roti yang lembut tadi kan

cuma kalau cecah kopi o panas kaw2 jugak kot. hehe

tu dia segala seramik untuk korang beli

kalau nak lah kan

hehe akud ah cukup banyak cawan lah !

hehe aku siap tapau kopi 434 sekali

memang cool lah !

memang best giler…. haha

korang tau ke tuh pokok apa ?

tu lah pokok kopi

kedai kopi neh memang siap ada jual anak pokok kopi gajah ok

siap la nanti

kalau aku datang lagi ank beli dengan anak2 pokok sekali

nak tanam kat kampung aku kat jasin. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 responses to “Jom Belasah Roti Bakar, Kopi Gajah, Ice Blended & Roti Kahwin @ Kedai Kopi 434, Muar, Johor !

  1. ko memang pandai buat aku jadi lapar laa…

    KNizam Reply:

    shaxx : hehe aku pun rasa mcm nak pergi je kedai kopi 434 muar weekend ni. hehe 🙂

  2. wah wah. nak kena pegi jugak ni satu hari.
    kopi tu menawan jiwa dan ragalah

    KNizam Reply:

    aishah : hehe apa lagi ….. hehe 🙂

  3. Aduh. Kelaparan. Dah la tak makan malam lagi ni. Balik ni kena turun muar la nampaknya

    KNizam Reply:

    alongexe : hehe pi jangan tak pi muar tuh. hehe 🙂

  4. serius.. aku memang lom pernah minum kat sini lagi!…

    Depan kedai tustesen bas Muar pagoh (org Muar panggil stesen bas pagoh).. sebab ada satu lagi stesen ba (untuk ke BP)… jangan plak nanti orng cari kedai kopi ni kat stesen bas BP.. sampai kiamat tak jumpa.. 🙂

    Berapa jam ko lepak sini bro?? macam bercawan2 je ko teguk kopi???

    KNizam Reply:

    sam : ni stesen bas betul sebelah kiri lepas jambatan besar tuh. hehe 🙂

    samdaddycool Reply:

    Masa aku kecik2 dulu, kedai ni takde la lawo sangat.. sekarang memang dah nampak class giler.. + produk dia dah tersohor.. (no wonder masuk majalah 3)…

    KNizam Reply:

    sam : owh ye ke. hehe tak tahu plak dulu2 bukan camtu. hehe

    samdaddycool Reply:

    …hmm best juga kalau hari ini aku singgah minum kopi ‘o’

    KNizam Reply:

    sam : hehe tuh la kan esok aku nak pekena kopi o kat kedai pau tg malim. hehe 🙂

    samdaddycool Reply:

    tg. malim… wah. jauh siot! aku tak pernah lagi jenjalan kat situ.. ingat nak gi sana gak lawat adik aku yg baru pindah…

    KNizam Reply:

    sam : hehe best wooooo pau dia. mmg cool !

  5. aiyo, ari2 lalu cni..tak pernah hingat pon
    nak singgah..takpe, weeknd nie bleh la pegi~

    KNizam Reply:

    manje : hehe rugi wooooo tak singgah. best giler roti bakar dia. hehe 🙂

  6. Ni qi destinasi budget la ni pengaruh tuk pg kedai ni. Tgk dia minum kopi mcm sdap gila jer. Masa pg muar raya hr tu xsempat nk rasa roti bakar dia… Kopi dia pun minum dlm kete jer… Satu jer la, kita org minum jer kopi tu terus ngantok n tido… Nsib baik driver xminum… Huhu

    KNizam Reply:

    chempak : ya betul ! terpengaruh aku ngan si qi tuh. tapi serius memang pahit giler kopi dia lah. nanti nak beli pokok kopi tanam kat kampung sekali. hehe 🙂

  7. Memang kami sekeluarga akan keMuar untuk merasai kehebatan Kopi 434 yang anda semua nyatakan.Sebelum ini pun ada terdengar tentang kopi ini tapi macam tak percaya aje.Insyallah,kami akan mencubanya nanti.
    mohd.rashidm@yahoo.com
    0102311303

    KNizam Reply:

    drrashid : hehe jangan lupa blog pasal kopi 434 ya 🙂

  8. dulu zaman remaja ku di muar, selalu kayuh beskal depan bus stand muar tapi x perasan pun kedai kopi ni. port paling popular cuma kat tanjung emas n bentayan je. malam lak kat bus stand tu la tpt makan yg best. teringin lak nak balik muar.

    KNizam Reply:

    faizah : kat situ ada mee bandung ngan kopi 434 yang best. kopi mmg pahit giler ah. hehe 🙂

  9. klu mee bandung tuuu….eeee mcm pernah makan la kat situ tapi dah dekat 20 thn yg lepas…cuti raya nanti ingat nak singgah muar utk mgembalikan nostalgia dulu2..bestnye nak makan mee bandung muar.

    KNizam Reply:

    faizah : hehe best wooooo mee bandung nya 🙂

Leave a Reply