Mee Goreng Basah (Best!) & Kacang Rebus @ Restoran Din Corner, Jasin Melaka !

fuhhhh kalau aku singgah jasin memang aku pergi la kedai neh

memang best siot kedai neh

parking pun senang giler kan

sebab kedai dia kat corner

hence nama kedai neh din corner !

aku paling suka kalau datang sini order “mee goreng basah”

memang superb !

kena plak dengan kuah dia yang daripada daging lembu / ayam rebus tuh

dengan mee yang cukup kapurnya (not terlebih kapur mcm sesetengah mee!)

pastu kena plak dengan starternya iaitu kacang rebus !

perghhhhh mmg terangkat la kan. memang cool !

haha sapa2 yang pergi jasin wajib singgah kat kedai din corner neh ok

actually aku ada makan otak2 dengan laicheekang sekali

terlupa da nak snap pictures.

sebab semua nak melantak sakan kan. hehe

nantilah lain kali aku amik gambar makanan2 tuh semua ok. hehe

chow chinnnnnnnnnnnnn cau !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “Mee Goreng Basah (Best!) & Kacang Rebus @ Restoran Din Corner, Jasin Melaka !

  1. testinggg

  2. Huhuhuhu. Makan tak ajak pun…
    Bukan jauh aku ngan Din Corner tu…

    Tapi memang aku kadang2 makan kat DIn Corner terutama kalau ada member2 balik ke Jasin…

    D Getah boleh buat preview?? Kedai makan yang dikelilingi pokok getah kat Air Panas… Kat Masjid Tanah, D Sawit,..

    KNizam Reply:

    zol : hehe d getah kat mana eh ? yg d sawit tuh mcm pernah lalu je… hehe πŸ™‚

    zool Reply:

    Tu le ko tak nak contact aku..

    D Getah –> area AIr Panas – Bemban.. Buka malam je.. Tapi malam2 pun ramai orang ooo..
    D Sawit –> pagi – petang.. kat Jalan Sungai Udang – Masjid Tanah.. Penah keluau suratkhabar..
    D Nangka –> Bukit Katil..

    Eh nanti aku senaraikan makan2 best kat Melaka.. Ko try survey.. Buat review..

    KNizam Reply:

    zool : wokay nanti aku balik kg aku contact ko. wahhhhh mcm best je semua collection d” tuh. hehe πŸ™‚

  3. alamak, bestnya makan kt din corner.. jom, ada sesapa nak belanja aku??

    KNizam Reply:

    bd : hehe sabar2 πŸ™‚

  4. wow din corner dapat liputan..hehehe..rasenye mmg ni lah tpt paling happening nak melepak di kala malam kat area jasin neh…dulu pon din corner lah jadik port melepak…skrg payah lah kan…payah nk kumpulkan kengkawan semua..hehehe
    .-= Yun´s last blog ..Abis jek Puasa =-.

    KNizam Reply:

    yun : hehe best wooooo din corner nyer mee goreng basah tuh. mmg meletops la. hehe πŸ™‚

  5. aku yang membesar di jasin pun tak tau ada mee goreng basah superb kat jasin…thanks, bebila balik jasin nak gak try…roti john din corner pun sedap gak…comel2 je…

    KNizam Reply:

    ina : hehe roti john pun best gak selain sup kan. hehe πŸ™‚

  6. ha… yeke din corner best sgt?
    aku mmbesar kt jasin.. tgk din corner tu biasa2 aje..
    jap lg aku nk pegi din corner.. kwn aku ckp
    ns lemak dia kt situ best gak…
    jap lg aku nk post entry psl din corner kt blog aku plak
    hahahaha.. pakat ramai2 meh komen kt blog aku nnti yer..

    http://www.ex5hondagirl.blogspot.com

    ok.. nk siap2 nk gerak pegi din corner..

    KNizam Reply:

    ida : serius best wooooooo kuah banyak some more. hehe πŸ™‚

  7. bro,
    exactly tempatnya kat belah mana? bagi clue skit..dekat bas station ke,kat town centre ke,kat mesjid ke….kalau aku dtg dari arah airkeroh kedai tu belah mana?

    KNizam Reply:

    atuk : dekat jalan ke cimb bank je ni. sebelah masjid lama. kalau malam2 mmg kedai ni je bukak kat area tu tau hehe πŸ™‚

  8. pernah dgr din corner sbb dulu sy sekolah di teknik jasin atas bukit telemong tu! xpernah makan x soto jasin kat pasar? yg kuah soto dia 1 kawah besar tu? makan pulak dgn cendol, tu antara makanan tarikan budak2 MRSM dgn teknik Jasin sewaktu sy sekolah di sana dulu!! Rindu sungguh dgn pekan Jasin

    KNizam Reply:

    shida : sedap wooooo din corner ni hehe πŸ™‚

Leave a Reply