Adoyai Bila La Aku Nak Merasa Coconut Shake Klebang Melaka Ni Eh ?

hehe mula2 blogger zool buat post pasal benda ni

last2 ada lagi sorang blogger adha plak post pasal ni

ni tak boleh jadi ni

aku kena cari jugak la coconut shake klebang neh

dengar cerita memang lah best giler kan. hehe

dengar nama pun dah membuatkan aku lapar lah !

hehe siaplah nanti kalau aku balik kampun surelah aku akan singgah kan

hehe sapa2 tau exact direction tolong bagi link googlemaps ke ?

gps ke eh ?

hehe senang la sket nak carik nanti kan. hehe

Pengat Ubi Kayu kat Kampung Aku, Jasin Melaka !

hehe dah lama rasanya tak makan pengat ubi kayu

padahal baru je cny holidays hari tuh mak aku masakkan

hehe kat mana nak carik pengat ubi kayu yang best kat kl eh ?

akunak yang sejuk

sure best giler kan. boleh licin pinggan woooooo. hehe

amende benda yang putih2 tu eh ?

kitaorang makan pengat ubi kayu neh sekali ngan ayam2 bbq hari tuh

memang best giler dowh !

memang lagi best kalau dah disejukkan dalam peti ais.

perghhhhhhh syurgawi lah !

BBQ Ayam, Ikan, Ubi Kayu & Pisang Masak Sempena Gerhana Mentari & CNY 2009 !

hehe ramai ke yang balik kg masa cuti CNY baru2 neh ?

aku apa lagi, balik jasin kampung terchenta lah kan

sempena dengan gerhana mentari kitaorang buat bbq petang2

perghhhhhh memang best dowh. check out the pics ok !

hehe tengok la chicken wings tuh kan. sungguh gold colour

best giler dowh

kitaorang marinate ayam neh kejap je. dalam 2 hours je. hehe :)

tu dia lepas dah ada bara terus letakkan ayam atas api

hehe neh gambar sebelum disimbah dengan minyak dan gula sket

Ikan Puyu Masak Lemak Cili Padi (Bersama Pisang Muda) @ Jasin, Melaka !

fuhhhhh masakan mana yang paling best

kalau tak masakan bonda kan

hari tuh mak aku masak lemak cili padi

memang fav aku lah…. selain asam pedas ok !

hehe sedap kan masakan tradisional

memang susah payah aku rasa nenek moyang kita nak cipta resipi2 yg best camni kan

so sempena kempen memboikot produk makanan israel

termasuklah segala masakan barat dan makanan segera

apa kat akita cuba pula masakan local kita ya

errr sapa tau kat mana nak cari

the best masak lemak cili padi kat KL eh ?

Mee Goreng Basah (Best!) & Kacang Rebus @ Restoran Din Corner, Jasin Melaka !

fuhhhh kalau aku singgah jasin memang aku pergi la kedai neh

memang best siot kedai neh

parking pun senang giler kan

sebab kedai dia kat corner

hence nama kedai neh din corner !

aku paling suka kalau datang sini order “mee goreng basah”

memang superb !

kena plak dengan kuah dia yang daripada daging lembu / ayam rebus tuh

dengan mee yang cukup kapurnya (not terlebih kapur mcm sesetengah mee!)

pastu kena plak dengan starternya iaitu kacang rebus !

perghhhhh mmg terangkat la kan. memang cool !