Nasi Lemak Sambal Best, Telur Rebus, Teh Panas & Roti Bakar @ Kedai Kopi Bee Chin, Kg Terentang, Jasin Melaka

korang pernah makan kat kopitiam ?

surelah pernah kan

korang tahu tak yang kopitiam neh sebenarnya dah ada lama dah kat malaysia

even masa sebelum merdeka or zaman malaya lagi ok

hehe kat jasin neh pun ada satu kedai yang aku rasa dah lama giler lah

aku rasa masa jepun lagi dah ada kedai neh ok

memang lama dowh ! haha

neh la kedai kopi tempat arwah atuk aku selalu lepak sambil makan2 dulu

lepas dah pekena teh secawan dua, atuk aku akan bungkus plak nasi lemak dia

perghhhhh nasi lemak dia wa cakap lu, mmg mabeles ! haha

kalau korang perasan kedai neh punya pintu masih lagi pakai papan sekeping2 tuh ok

siap ada number papan lagi. hehe siap selak2 semua adalah kat kedai neh

tengok tuh siap ada telur 3 bijik okay

dah tak sabar2 nak makan nasi lemak dah neh

haha memang la best layan nasi lemak kat sini pagi2 neh ok

aku tengok kat kedai neh nasi lemak ada orang lain yang hantar

tokeineh tukhang jualkan adjer. haha

satu je yg aku perasan kat kedai neh dia pakai sudu saja

takde garpu. so korang akan makan nasi lemak neh sebelah tangan je lah

haha nasi lemak yang best. makan sebelah tangan. sungguh syahdu kan

fikir2 punya fikir baik gak makan sebelah tangan neh

dapatlah menikmati kesedapan makanan tuh semua kan. hehe

tuh dia ada kisah gossip artis kat kertas suratkhabar nasi lemak

haha siap boleh baca kejap dulu sebelum membelasah nasi lemak

apa2 pun memang best la nasi lemak neh

kena la plak dengan teh panas secawan

memang make my daylah ! haha

teh neh pun sedap. cukup rasa teh.

tak perlu pun teh tarik kat kedai neh ok. hehe

tuh dia nasi lemak dia

dengan sambal yang cukup pedas

meruntun jiwa ok. haha aku suka la ngan sambal dia

takde telur pun. hatta timun pun takder ok.

tapi sebab nasi dengan sambal yang best. so aku redha ! haha

tuh dia siap dengan telur2 rebus masuk dalam nasi lemak

tokei kedai neh cam tahu2 je bila kitaorang datang surelah nak makan nasi lemak kan

pastu terus bubuh nasi lemak sorang 2 bungkus

sekali ngan telur resbus sekali

telur rebus kena kopek sendiri ok. haha

kat sini pun ada jugak roti bakar

aku hengat lagi masa aku kecik2 atuk aku bawak kat sini

makan roti bakar yang tebal dan sedap giler

ada margerine ngan gula lagi ! haha

roti bakar dalam gambar tuh dah nipis sket

tokei kedai guna roti gardenia agaknyer kan. haha

minum plak teh panas dalam piring. perghhhhhh best wooo !

korang pernah ke minum teh panas dalam piring cawan ?

ini adalah gambar aftermath

semua habis dibelasah. haha

kenyang perut suka hati

esok kita datang lagi !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 responses to “Nasi Lemak Sambal Best, Telur Rebus, Teh Panas & Roti Bakar @ Kedai Kopi Bee Chin, Kg Terentang, Jasin Melaka

  1. kat Taiping ada satu kedai mcm ni kedai zaman jepun, kerusi bulat dan meja bulat ada gambar ikan, cawan bunga, kedai di hiasi gambar2 lama askar British. Nostalgia la kedia tu

    KNizam Reply:

    haritz : apa nama kedai eh ? mcm cool je. hehe πŸ™‚

    chokilala Reply:

    encik knizam ni stay melaka ke?

  2. lama dah tak lepak kopitiam mcam nih..kalo takat oldtown tuh..selalu gak…tp tak setanding kopitiam2 old skool nih..hehe

  3. klasik kedai.. ni… boleh kasi map tak???

  4. klasik.. kedai pon klasik… cawan pon klasik…

    kasi map … boleh

  5. Dekat mana ni ek?? Tak perasan walaupun aku selalu lalu Terentang.. Tiap2 bulan anto bil kat Rumah Chinchin, Chenderah..
    Aku jarang singgah minum kedai kat Terentang.. Biasa kat Chinchin tu aku minum..

  6. Kat mana kedai ni??
    Aku jarang singgah minum kat Terentang ..
    Biasa kat CHinchin dekat Rumah Awam Chinchin atau kat Spg Kerayong

  7. terentang eh, kedai mana ye.. aku ni anak jati jasin so bleh postkan map sekali x?? xpn postkan gambar kedai ni full x??

    KNizam Reply:

    bd : nanti aku bagi location via googlemaps ok. hehe πŸ™‚

    bd fabregas Reply:

    tq aaa bro.. tp kalo dpt snap gambo depan kedai ni lg bagus, lg senang nk cari..

    KNizam Reply:

    bd : wokay nanti aku snap gambar kalo aku balik jasin… hehe πŸ™‚

  8. kedai die belah bawah sket ke ..tepi jalan…belah kiri dr jasin…
    tol ke..?

    KNizam Reply:

    qza : nope. kedai dia jauh gak la from town jasin. dekat dengan masjid sg kerayong. hehe tahu ke eh ?

  9. simpang kerayong ke.. sg kerayong.. dush!! dushh!!

    KNizam Reply:

    qza : yep simpang bukan sungai ya. ehhe πŸ™‚

  10. kalo drpd jasin, kedai tu seblom @ lepas simpang nk gi merlimau tu??

    KNizam Reply:

    bd : hehe sebelum simpang. kedai neh dekat ngan simpang nak masuk ke ikm tuh πŸ™‚

  11. ohooo, dekat la ngan sekolah lama aku, mrsm jasin tu.. rasa2nye cam tau..

    KNizam Reply:

    bd : ko sure tahu punya lah. kedai neh dekat ngan jalan nak masuk ke ikm tuh πŸ™‚

  12. kat kampung aku Le Bidorre (BIDOR) Perak,ada satu kedai cina nak kata KOPITIAM ker apa ker aku pun tak tahu sebab aku tak pernah makan roti dan teh dia…kalau aku balik kampung…aku datang situ lepas sembahyang subuh tu semata mata nak makan mee dia…ada mee kari,mee kicap dan aku minum dengan chinese tea panas…kalau nak try nasik lemak cuma ada hari jumaat jer…orang lain aku tak tau ler…tapi aku memang dah keturunan dari nenek moyang aku sampai le aku pernah minum kat situ…

    lagi satu kedai ni penuh dengan orang kita time bulan posa…hampehhhh….

    KNizam Reply:

    layanblues : kat mana kedai tuh. tengoklah nanti kalau aku singgah manjung aku nak la ke kedai kat le bidorre tuh. hehe πŸ™‚

  13. keluar kat tol Bidor kau masuk kanan…terus masuk pekan Bidor jalan nak menuju ke Tapah nampak pejabat pos lama kau masuk simpang tu…masuk kanan lagi…straight jumpa dewan serbaguna opposite dia aje…sebelah kedai jahit YOW SUN…
    yang makan kat situ cuma encik encik POLIS ajer…he he he…

    KNizam Reply:

    layanblues : ok thanks. nanti kalau aku lalu bidor sure aku singgah. hehe πŸ™‚

  14. kat smpg kerayong ker?

    KNizam Reply:

    sebelum sampai sana lagi la. hehe πŸ™‚

  15. Salam sejahtera,
    No satu nak tanya samada makan kat kedai situ halal atau bersih tak?
    Yang utama sekali nak tahu jugak samada telur tu dia basuk dulu sedbelum rebus.
    Kedua, nasi lemak siapa masak?
    Maaflah ye, saya ni ada fobia sikit pasal makan-makan ni.
    Best Regards

    KNizam Reply:

    waalaikumsalam πŸ™‚
    halalan tayyiban gitu ok. telur tu saya x nampak la dibasuh ke idak sebelum rebus sebab saya takde masa dia rebus. mungkin dia rebus malam sebelumnya atau awal pagi sebelum kedai dibuka kan. hehe πŸ™‚
    nasi lemak orang lain yang buat. dijual di kedai ni adjer. hehe πŸ™‚

  16. kat pekan masjid tanah pun best juga,kedai dekat pasar.kopitiam juga.Tapi dalam kedai penuh dgn pak cik penganalisis magnum.Kedai berhadapan 4D.

    KNizam Reply:

    aziz : wahhhhh x pernah sampai lagi ke sana ni. hehe πŸ™‚

  17. ni abang nizam makan itu nasi lemak babi kut.
    lagi sekali kalau makan tanya apek sana dulu.

    KNizam Reply:

    zainal : nasi lemak orang lain yang buat ya hehe πŸ™‚

Leave a Reply