Nasi Ganja RM2.00 Sahaja kat Kangar, Perlis ! Hehe :)

hah ! korang pernah dengar ke nasi ganja ?

nasi dia kaler kuning sket. pastu makan dengan ayam goreng

letak sket kuah kari. perghhhh best giler lah !

harga murah giler beb ! dalam rm2 je sebungkus.

dengar cerita nasi ganja neh dulu untuk pekerja2 kilang

diaorang tak cukup masa so nak nasi di bungkus dengan cepat

lauk mestilah simple adjer. dan paling penting murah

aku tengok memang sedap la. ramai gak la orang datang beli kat kedai neh

hehe makcik kedai neh tak puas hati sebab aku amik gambar ayam goreng

rileks la makcik kan. nak letak dalam blog Makan Malaya neh tau. hehe 🙂

so jangan tak singgah ke sini.

pasti berbaloi dengan rm2 yang dilaburkan kat kedai neh ! hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

51 responses to “Nasi Ganja RM2.00 Sahaja kat Kangar, Perlis ! Hehe :)

  1. wakaka…nape dia x puas hati tu…takot ko tiru ke?…huhuhu…

    wah…kalo rm2 pastu ayam dia tu gedabak beso mcm tu mmg puas hati le…nampak mcm nasik minyak jek…

    KNizam Reply:

    firdee : hehe tak puas la tuh aku amik gambar ayam goreng dia yang best giler. trademark katanya. haha 🙂

  2. Damn murah… len kali pi peghelis kena try ni.

    KNizam Reply:

    n : memang murah giler. hehe kena cuba tau 🙂

  3. kedai ni kat mana bro…bagi la alamat nya.
    mana tahu nanti gi perlis….nak singgah..

    kat kuala perlis ada tak nasi ni?

    kantois last blog post..Hari ni free sikit..

    KNizam Reply:

    kantoi : alamak tak sure la plak exact location dia. hari tuh tuh member saya yang tunjukkan. hehe 🙂

    faiz Reply:

    Kantoi: mmg ade nasik ganja kat kuala perlis…saye selalu beli kat situ..

  4. woh.. kalau kat kl ade nasik due hinggit camni lagi kan best.. pernah dengar nasik lemak royal kat alor star? kaler kuning cenggini gak.. ehehehe

    landaklauts last blog post..Do u really know u?

    KNizam Reply:

    landak : hehe mana la ada nasi rm2 kat kl ni kan. hehe 🙂 tak pernah merasa lagi nasi royale tuh. hehe 🙂

  5. banyak blog kau 🙂

    KNizam Reply:

    azwan : heheh ada 3 je lah. mana banyak pun. hehe 🙂

  6. perghhh..
    ayam die yg xtahan tu..
    mabelessss garing..

    KNizam Reply:

    nano : tu lapasal. best giler ayam goreng tuh. simple je menu dia kan. hehe 🙂

  7. aku jeles tgk ko.. jalan2 setiap masa.. ape keje ko eh? he he…

    KNizam Reply:

    ismail : hehe aku kerja cam biasa jer. cuma jalan2 carik makan ngan cuti2 malaysia bila sempat adjer. hehe 🙂

    Mohd Ismail Reply:

    owh.. mmg ko kaki jalan rupanya.. =) best2.. he he

    KNizam Reply:

    ismail : semua orang kaki jalan rasanya kan. cuma sket yang nak masuk dalam blog. hehe 🙂

  8. wow! sejak bila ko buat blog sebagus begini..mmg sesuai la dgn yg selalu travel. dan aku rasa ko saja satu2nya bloggers yg buat blog ala3 jln cari makan ni..terus kan bro!

    chots last blog post..Oasis Class Cruise Ship

    KNizam Reply:

    chot : hehe sejak main blog aku dah penuh berselerak jadik rojak. kadang2 aku sendiri tak jumpa entry pasal jalan2 carik makan. hehe 🙂

  9. memangla makcik tu tak bagi amik gambo nanti ramai plak yang nak jual nasik macam tu. dulu pun ade jugak nasik yang namenye exotic. orang panggil nasi parit. ntah ade lagi ntah tak. hahaha…

    KNizam Reply:

    qarya : hehe nasi parit! perghhhh lagi klasik nama tuh. kat mana eh ? hehe 🙂

  10. ntah kat mane ntah. tapi penah kluar kat surat kabo. nasik ni dapat name sebab dia bukak kedai kat tepi parit n semua orang yang nak beli panggil Nasi Tepi Parit sampaila jadi name Nasi Parit. gitu la hikayatnya.

    KNizam Reply:

    qarya : wokay nanti saya tanya member perlis saya. hehe 🙂

  11. terok bena nama nasi ganja ni KNizam!!!! 😛 hahahahhahaha…
    macam nasi gam pun sama jugak.. tapi memang murah la nasi ganja ni rm2 pulak tu dah la ayam nampak macam beso je.. heaven!

    nonos last blog post..r a n d o m n e s s

    KNizam Reply:

    nono : hehe dah nama dia mmg camtu nak wat camner. hehe 🙂

  12. jap jap.. KNizam pernah tak makan nasi kukus ayam dara somewhere kat lrt wangsa maju ke putra eh.. (not sure) sedap gila! heheh

    p.s: ayam lagi.. huhuuh

    nonos last blog post..r a n d o m n e s s

    KNizam Reply:

    nono : tu nasi lemak ayam dara rasanya. hehe dekat dengan taman permata kan. hehe 🙂

  13. perghh..sedap nya…nyum nyum

    kurts last blog post..Joomla! Day Malaysia – Slide Presentation

    KNizam Reply:

    kurt : hehe mmg sedap ek. hehe 🙂

  14. aih kedai ni…. dulu time aku malas posa… pi tapau kat sini la.. paih tu p makan jauh2 kat tepi sungai nun… takpo.. dah ganti dah posa.. hahah

    dulu depa kena rush dah dgn Jabatan Kesihatan.. sbb dikatakan kotoQ.. padahal org nk rush sbb depa dok juai kat org tak posa. So tu just sebagai alasan ja nk sita kedai tu.. btw.. sapa yg tak posa… kena beli ikot blakang kedai.. tatau la ni depa buat cemtu lagi dak..

    rasanya sbb tu kot makcik tu cuak hang amik gambaQ dia..

    RM2.00 tu kira murah ka? mmg kebanyakan kedai kat perlis harga nasik cemtu lebih kurang RM2.00 gak ..

    anyway .. sedap nasik dia.. aku sejak form 2 lagi dok beli nasik kedai ni sbb dulu depa dok juai kat pasar malam Jejawi ja…. dah 11 thn

    p/s: Nasi Ganja(kedai ni) = Nasi Parit (nama glemer)

    KNizam Reply:

    vulu : hehe thanks for the info. tapi mmg sedap ah nasi ganja ngan ayam goreng tuh. hehe 🙂

  15. mmg sedap gila nasi ganja ni.kalu aku balik kg,mesti wajib aku beli.kat perlis cuma satu tempat jer yang jual nasi ni.

    KNizam Reply:

    dwin : yep simple je kan. ayam goreng, kuah dengan nasi. tapi mmg best giler ah. hehe 🙂

  16. walla.. nasi ganja kat perlis rm2 ja? kene test gak nih
    .-= muyyaQ´s last blog ..blog updated!! =-.

    KNizam Reply:

    muyyaq : hehe kena try tuh jugak ok. hehe 🙂

  17. Sapa tahu nasi ganja ni kat mana.dlu ada kat tepi jalan dia jual.sekarang dah takda.sapa2 anak perlis yg tahu kat mana makcik ni jual skrg bgtau ye.

    KNizam Reply:

    lini : lupa la kat mana. dah lama tak mai ni hehe 🙂

    faiz Reply:

    kat kuala perlis ade…kat jejawi pun ade…

    KNizam Reply:

    faiz : wahhhhhh banyak gak cawangan eh ehhe 🙂

  18. nasi mmg aku prnh mkn..mmbe aku kja kt prlis klu ari sb2 msti dia blik klu kja half day.. mmg sdp..aym greng dia mmg puas..peh..layan giler… leh ktagih mkn nsi nie..haha

    KNizam Reply:

    m : mmg layan kan. saya kalau gi perlis nak singgah lagi la heeh 🙂

  19. Banyak kali jugak beli kat gerai ni. Skrg ni harga dah naik, RM2.50. Sedap mmg sedap, tapi lauk xda pilihan. Ayam goreng je. Ada satu lagi gerai jual nasik camni, dekat2 area tu jugak, sebelah jambatan Sungai Repoh. Situ banyak sikit pilihannya, ayam goreng boleh pilih saiz besar / kecik, ade jugak ayam percik & acar timun nenas kalu nak..
    Pendek kata, kalu pi beli situ, tak abis dekat RM10 tak sah ler, sbb biasanya pilih ayam yang saiz besaq punyaa..huhu

    KNizam Reply:

    aziah : owh rindu la plak ngan malaya ni hehe 🙂

  20. ANAK MAK ABAH

    ABG NIZAM,SAYA DAH LAMA CARI NASI GANJA NIE,,NIE LA KALI PERTAMA JUMPA..NASI GANJA NI MMG SEDAP,RASA NIKMAT MAKAN NASI GANJA NI PEROT SENDIRI JELAH YANG TAHU.DULU MASA SAYA STDY KT PERLIS SAYA DIPERKENALKAN NASI GANJA NI OLEH SEORG KWN.KAWAN SAYA NI MMG ASAL PERLIS.PERNAH SEKALI TU DIA BELIKAN SAYA NASI GANJA NI,MASA TUE BARU JEW LEPAS HABIS KELAS STDY.SAYA PESAN KT KWN KLU DATANG HOSTEL BELIKAN NASI.SEKALI DIA BELIKAN NASI GANJA.DENGAR NAMANYA PON DH RISAU..TP SEBABKAN LAPAR SAYA PON TRY LA..TP APA YG SY PLIK,BILA TIAP2 KALI BALIK KELAS STDY JEW MESTI NK CARI NASIK GANJA.WALAUPN XDA SAYUR DAN BAHAN2 LAIN TP NASI GANJA NI MMG YG TERBAIK YG PERNAH SAYA CUBA.AYAM NYA GARING DAN RANGUP,RASA REMPAH NYA POWN CEDAP,NASI NYA WARNA KUNING DAN KUAHNYA POWN SEDAP..TRIMA KASIH ABG NIZAM SBB JADIKN INI SBG SALAH SATU KOLEKSI MAKANAN MELAYU..TAHNIAH!!!!!!!!!
    HIDUP NASI GANJAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

    DLU NASI NI DI JUAL OLEH BEBUDAK KT AREA BINTONG BERDEKATAN DGN RESTOREN PELADANG.TP 2 DLU LA..SKUNK NI XTW LA ADA LG KE X..LAU ADA SKUNK GK NK P CARI….TAHNIAH PD SAPA YG BUAT RESIPI NASI GANJA NI..RMAI YG XTW RESIPI NI.

    KNizam Reply:

    azwan : hehe dah lama la tak pergi ke kangar nun hehe 🙂

  21. Dah naik harga..RM3.00 sekarang. Tapi rasa tetap sedap..yummy..

    KNizam Reply:

    aziah : rindu la plak ngan nasi ganja ni kan hehe 🙂

  22. stu lagi kdai nasi rempah POWER.. dkt tpak pasar malam titi chai kdainya hjung skali..pkol 7.30-9.00 pg dh HABES

  23. sedap nasi ganja…..kat selangor nie jgn berangan la nak jumpa…
    sapa tau respi ce try kongsi kat sini…. nak balik perlih lambt lg raya nanti….. huhu

  24. Huih, dulu aku sekolah kat Arau, asal outing je mesti beli berbungkus2 member pesan. Layan giler. lagi2 kalu amek kerak2 tu skali. UMMMPH.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.