Adoyai Bila La Aku Nak Merasa Coconut Shake Klebang Melaka Ni Eh ?

hehe mula2 blogger zool buat post pasal benda ni

last2 ada lagi sorang blogger adha plak post pasal ni

ni tak boleh jadi ni

aku kena cari jugak la coconut shake klebang neh

dengar cerita memang lah best giler kan. hehe

dengar nama pun dah membuatkan aku lapar lah !

hehe siaplah nanti kalau aku balik kampun surelah aku akan singgah kan

hehe sapa2 tau exact direction tolong bagi link googlemaps ke ?

gps ke eh ?

hehe senang la sket nak carik nanti kan. hehe

ke ada sapa2 lagi yang pernah merasa coconut shake kat klebang melaka ni eh ?

hehe apa comment korang ?

perghhhhhhh mcm best je kan. haha πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

74 responses to “Adoyai Bila La Aku Nak Merasa Coconut Shake Klebang Melaka Ni Eh ?

  1. aku tak penah la rasa kat klebang punya tapi kalau kat pasar malam batu berendam ada lah…
    Dengar cerita kat area tu dah makin ramai orang jual coconut shake ni sampai beratur panjang nak beli…

    KNizam Reply:

    hady : owh aku x pernah rasa pun. sedap ke eh ? dia letak berapa scoop tuh dalam air kepala eh ?

    zool Reply:

    Er air kelapa kat pasar batu berendam tu yang kat tepi jalan mengadap Petronas ke?

    hady Reply:

    yup lenih kurang la lebih tepat lagi mengadap belakang pusat peikanan air tawar batu berendam

    KNizam Reply:

    hady : hehe kena singgah gak ni nanti. hehe πŸ™‚

    KNizam Reply:

    zool : hehe aku tak sure kat mana .hehe πŸ™‚

  2. Direction dia senang je bro..Nanti aku carikkan kat google maps..

    KNizam Reply:

    zool : wokay zool aku tunggu googlemaps ko. hehe πŸ™‚

  3. hoh? ni yang bawah pokok kelapa sawit sebatang tu ke? xpernah try. ayah kata xsedap. hoho

    1st time try coconut shake dulu dekat kota bharu, kelantan. 10-15 tahun lepas. marvellous!

    KNizam Reply:

    chokilala : x sure lah yang mana satu. hehe sebab x pernah sampai lagi. hehe πŸ™‚

  4. dapnyer…kebetulan na g melaka bulan depan..harus ku cari…jgn jeles…hehehhe

    KNizam Reply:

    cheesy : hehe nanti buat review sekali ok. hehe πŸ™‚

  5. kat Seri Iskandar Perak pun de 1 coconut shake yang sedap giler… dia ni pun dapat resepi from Kelatan… sedapppp…. tiap2 kali g pasar malam, sure beli… addicted jugak lar dibuatnyer

    KNizam Reply:

    naima : owh ye ke ada kat sana. x pernah cuba lagi la. biasanyer float rootbeer a&w adjer. hehe πŸ™‚

  6. Harus…! Jgn lupa cek out my blog later…ader ler sket2 psl mkn nie…;-)

    KNizam Reply:

    cheesy8 : kalau dah post inform ok. hehe πŸ™‚

  7. salam singgah..suke juge jln2 cari mkn! πŸ˜‰

    KNizam Reply:

    fizah : hehe semua suka kot. hehe πŸ™‚

  8. Rasa dia mmg sedap sgt lah.. lemak berkrim disukai ramai :))
    Kedai pakcik ni kecik je, bawah pokok, depan tmn perumahan dan btulΒ² tepi jalan utama. Kalau dari Bandar Melaka tu nak menghala ke Klebang/Tg Batu/Sg Udang/Masjid Tanah, akan nampak banyak keter parking kiri dan kanan jalan, tu lah dia.
    NakΒ² sejak kuar paper ni, sampai dah x nampak gerai dah..sbb ramai sangat customer.
    Gud luck! n korang mmg patut g rasa.. (kena sabar sket lah, sbb ramai yg menunggu. biasalah, benda best kena lah trill sket kan?)
    πŸ˜€

    KNizam Reply:

    jj : owh kena try jugak ni. hehe πŸ™‚

  9. … wah.. macam best nih (mesti tonton).. nanti aku pergiiiiiiii!!!!!

    KNizam Reply:

    sam : buat review sekali tau. hehe πŸ™‚

    samdaddycool Reply:

    wah .. semua kena buat review.. macam ni aku kena minum sambil baring atas pasir pantai… baru lain sket! ..muahahhaa

    KNizam Reply:

    sam : wahhh sure dapat banyak hits lepas tuh. haha

    J.J Reply:

    sam: pantai paling dekat kat situ pun Klebang. Tapi dah kena tambak. So, kena carik lokasi menarik yg lain lah utk review. ekekeke.. :))

    samdaddycool Reply:

    … pantai Puteri tak berapa jauh.. πŸ™‚ . susah sangat aku baring je tepi jalan.. muhahahahahhaa

    KNizam Reply:

    sam : haha baringla tepi jalan yang ada ala2 pasir gitu. hehe πŸ™‚

  10. Coconut shake Klebang mmg sedap!Recommended.Dari tengah tahun 2007,saya buat projek construction kat Melaka dh layan coconut shake ni.Kalau member2 turun dari KL,siap bawak gi sini.Kena pulak ngan nasi lemak bungkus dia..perghhh..terangkat beb.haha..skrang dah setahun lebih kat Dubai,still teringat kat coconut shake klebang.Nanti balik Malaysia bole bawak awek gi..hehe..then makan tghari kat Ikan Bakar Malim.Lauk pauk kampung.Mantap!

    KNizam Reply:

    shocomeI : wahhhh mmg best giler eh. mmg wajib cuba neh. hehe πŸ™‚

    zool Reply:

    Ikan Bakar Malim yang kat simpang trafik ligh Pulau Gadong, Cheng tu paling best… Yang asalnya.. Nanti aku nak ajak Knizam.. tapi ntah bila dia nak balik Melaka ntah..

    KNizam Reply:

    zool : x sempat lagi la zool. been so busy la lately neh. hehe πŸ™‚

  11. Dah masuk suratkhabar eh?hehe gile la.Tahniah kat pakcik tu and anak pompuan dia yg comeii..hehe..dulu dia siap penah pelawa nak suh bukak cawangan kat KL beb.nyesal x follow.tapi saya tau ape rahsia kesedapan coconut shake dia.hehe..dia sendiri bagitau.maklumlah regular customer merangkap pioneer customer.hehe.

    p/s:punyalah ketagih,masa kat site siap suh budak despatch kitaorg runner gi beli kalau dh teringin sgt.hehe

    KNizam Reply:

    shocomei : yep dah famous dah sekarang neh. hehe πŸ™‚

    zool Reply:

    Dia ada anak dara comey ke?? Apsal masa aku datang anak lelaki dia je yang ada.. tak puas hati ni,… nak kena pegi lagi…

    Knizam –> aku dah buka google maps tapi tak tau camne nak letak destination.. ala.. ko jalan je kat area klebang tu.. tanya org mesti tau punya.. sambil tgk org beratur blh layan mee dan kuih muih..

    KNizam Reply:

    zooL : hehe bagi je aku link maps tuh. nanti aku check sendiri. hehe πŸ™‚

  12. Kalau pakcik tu jual kat Dubai yg panas terik ni…satu cawan 15 dirham pun org beli beb..hehehe..jutawan pakcik tu nanti.hehe

    KNizam Reply:

    shocomei : hehe mahal tuh. surelah billionaire nanti. haha πŸ™‚

    J.J Reply:

    SHOcomei je lah bukak branch kat Dubai.. pakcik kena le jaga kedai kat klebang tu πŸ˜€

    KNizam Reply:

    jj : hehe tu la kan. masyukkkk tuh hehe πŸ™‚

  13. sapa2 nak join smartherbs…modal rendah cuma RM60 untuk satu lot..peluang dapat RM961 tiap2 bulan…kalau 11 lot anda kira sendiri kalau tak percaya…tak perlu jual..tak perlu cari orang…syarikat akan rasmi 28hb ini..cepat jadilah ahli yang terawal…rebut cepat peluang ini..layari smartherbs4u.com.my..untuk maklumat lanjut sila email kat <